ČUDA SE NI U NIŠU NE DEŠAVAJU: Zvezda ponovo bolja od FMP-a!

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pobedom nad ekipom FMP-a sa 80:75.

Izabranici Janisa Sferopulosa, tako su zakazali duel sa ekipom Čačka 94, koja je prethodno šokirala ekipu Borca u „čačanskom derbiju“.

 


Kada je reč o samom meču, dosta bolje su košarkaši FMP-a ušli u meč, iako, ruku na srce, nisu ni oni bili previše koncentrisani u napadu. Ipak, i pored toga, uspeli su da iskoriste greške crveno-belih, i pravili su dosta problema izabranicima Janisa Sferopulosa.

Od samog početka, viđeno je mnogo izgubljenih lopti na obe strane, a ekipa iz Železnika je na krilima rastrčanog Šaranovića održavala tempo i pogađala.

U drugom delu prve četvrtine, razigrao se i Foster, koji je u nekoliko napada zaista bio pokretačka snaga FMP-a. Smenjivale su se ekipe u vođstvu na nekoliko napada, ali je na kraju Zvezda ipak vodila sa „pola koša“ posle prvih 10 minuta – 17:16.

U nastavku se razigrao i Matic Rebec, ali je imala Zvezda odgovore, pre svega preko Nemanje Nedovića, i Adama Hange. Na drugoj strani, Šaranović je bio jedini konstantan, ali je i Ognjen Kuzmić, kako je vreme odmicalo bivao sve bolji, pre svega na skokovima pod košem.

Ipak, u samom finišu prvog poluvremena, usledila je i serija Zvezde i pet lakih poena, te se na pauzu otišlo sa „+4“ za tim sa Malog Kalemegdana – 40:36.

Na startu treće četvrtine, viđena je prava „rafalna paljba“. Pogodili su dve trojke igrači Zvezde, a istom merom uzvratili su i „Panteri“.

Bilo je govoto slično na terenu, sve do poslednje deonice, kada je Zvezda krenula da se „odlepljuje“.

Rasla je prednost crveno-belih, u jednom monetu je iznosila i 11 razlike, ali je i pored toga, uspevao FMP da se vrati u meč i „oživi“.

Ipak, iako su uspeli da smanje na „-2“, nisu uspeli više od toga „Panteri“, a Zvezda je pribranom igrom u finišu upisala bitnu pobedu.

Najefikasniji na meču bio je Nemanja Nedović sa 20 ubačenih poena, a pratio ga je Dejan Davidovac sa 15, i Adam Hanga sa 13 poena.

 


Na drugoj strani, fenomenalnu partiju odigrao je Ognjen Kuzmić, koji je meč završio sa 18 poena i čak 15 skokova. Raspoložen je bio i Nikola Šaranović sa 17 poena, dok je Stojanović ubacio 11.

Polufinala su na programu u petak, a u četvrtak će biti odigrana dva preostala meča četvrtfinala, u kojima će se sastati Mega – Vojvodina i Partizan – Hercegovac.

Be the first to comment on "ČUDA SE NI U NIŠU NE DEŠAVAJU: Zvezda ponovo bolja od FMP-a!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*