PRVI ČOVEK EVROLIGE OTKRIO: Makabi zbog Partizana igra u Beogradu!

FOTO: KK Partizan

Paulijus Motiejunas, izvršni direktor Evrolige, objasnio je za turske medije zašto je odluku pala na srpsku prestonicu.

U teškoj situaciji našao se Makabi iz Tel Aviva, koji ne samo da nije imao gde da igra već je morao da sačeka i odluku da li će nastaviti da se takmiči u Evroligi.

 


„Ključna stvar je bila da su se svi timovi složili u oceni da takmičenje mora da se nastavi, a to je želelo i rukovodstvo lige. To nije lako jer ekipe dolaze iz različitih zemalja, koje imaju različite politike. Makabi će nastaviti da igra, tako da možemo da kažemo da smo imali uspešan sastanak“, rekao je Paulijus Motiejunas.

Izvršni direktor elitnog evropskog takmičenja istakao je da je želja izraelskog kluba bila da igraju u Beogradu.

„Makabi je izneo predlog da igra u Beogradu i mi smo to prihvatili. Sada treba to da isprobamo. Hoteli, hala, prevoz, bezbednost… Moramo da budemo uvereni da sve ide po planu“, objasnio je Motiejunas.

Odmah posle eskalacije sukoba Makabi je dobio poziv od Partizana da mečeve igra na njihovom terenu.

„Znam da su uključene gradske vlasti, tako da mislim da je pismo Partizana pomoglo da se otvore neka vrata. Postojala su i neke druge opcije. Druge države su takođe rekle da bi želele da pomognu, ali Makabi je Beograd video kao najbolju opciju. Zahvalan sam vlasima u Srbiji što su iskazali interesovanje i primili Makabi na ovu sezonu. Teško je pričati o celoj sezoni, ali makar u prvom delu Makabi ima dom gde može da igra“, objasnio je Miotejunas.

Troškove boravka u Srbiji većinski plaća klub, a prvi gosti koje Makabi dočekuje u srpksoj prestonici su košarkaši Bajerna, devetog novembra.

 


Košarkaši Makabija odigrali su tri utakmice od početka sezone u Evroligi. Na domaćem terenu pobedili su Partizan, u gostima su posle produžetaka savladali Panatinaikos, a jedini poraz zabeležili su protiv Valensije.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "PRVI ČOVEK EVROLIGE OTKRIO: Makabi zbog Partizana igra u Beogradu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*