ŠUŠKA SE: Makabi IZBACUJU iz Evrolige?

FOTO: KK Partizan

Ruski sportisti već više od godinu dana trpe sankcije zbog rata u Ukrajini, a ista sudbina bi mogla da zadesi i Izrael.

Poznato je da su košarkaši Makabija evakuisali strance na Kipar, odložili jedan meč u Evroligi, a za duel sa Valensijom promenili domaćinstvo.

 


Postavlja se pitanje šta je sledeće i kako dalje?

Poznati litvanski novinar Donatas Urbonas izrazio je zabrinutost, pa čak pomenuo i potencijalnu suspenziju ekipe.

– Prošle nedelje sam čuo neke stvari, koje me nisu toliko iznenadile, već pre bih rekao zabrinule u vezi sa Makabijevom sudbinom. Njihova budućnost u ovogodišnjem izdanju Evrolige je pod znakom pitanja. Svi znamo da se užasne stvari dešavaju u Izraelu, znamo da su se oni prebacili na Kipar i pomislio sam da će pronaći neutralan teren i da će se vratiti kući u jednom delu sezone. Ali od nekih zaista legitimnih ljudi sam čuo zabrinutost o određenim pitanjima. Oni su pričali da bi Makabi trebalo da bude suspendovan iz razloga iz kojih je bio suspendovan i CSKA. Oni učestvuju u ratu, i postoje različite „crvene zastave“ – rekao je Urbonas u svom podkastu zatim i dodao:

 


– Ne ulazimo u to koliko su Rusi i Izraelci zaslužni za ono što se dešava u ta dva rata, već ovde postoji takav problem da bi Makabi mogao da bude meta i na gostujućim terenima i da bi u to bili umešani i drugi ljudi. Ne znam da li ste primetili, ali na Tviteru sam video da je tokom duela Panatinaikosa i Bajerna bio istaknut veliki baner „Sloboda Palestini“. Budimo iskreni Izrael ima mnogo neprijatelja i ekipe su zabrinute i domaćini bi mogli da budu pod velikim pritiskom kada dočekuju Makabi – zaključio je Urbonas.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

*