ZVEZDI NEĆE BITI LAKO: Makabi i Kairat odigrali prvi meč!

FOTO: FK Crvena zvezda

Večeras se igraju mečevi prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a našu posebnu pažnju izazvao je duel Makabija iz Hafe i kazahstanskog Kairata, jer pobednik pobednik njihovog dvomeča u drugom kolu ide na Crvenu zvezdu.

Prvi meč je odigran u Haifi, a završen je bez pobednika, rezultatom 1:1, pa gosti iz Kazahstana mogu da budu zadovoljni ovakvim ishodom.

Makabi je, uz glasnu podršku sa tribina, imao inicijativu i bio je konkretniji i ambiciozniji. U 28. minutu meča Donjoh je dobio odličnu loptu kroz sredinu, izbio je sam ispred golmana Pokatilova, ali nije uspeo da ga savlada. Pokatilov je zaustavio taj udarac.


Imali su domaći još jednu priliku nešto kasnije, a do vođstgva su došli u 45. minutu, kada je Omer Acili sa leve strane ušao u kazneni prostor, “promešao“ odbranu gostiju i potom preciznim udarcem sa desetak metara zatresao mrežu – 1:0.

Na drugoj strani, Vagner Lav je u nadoknadi vremena umalo izjednačio, uspeo je da zahvati jednu dubinsku loptu ali ju je vrhom kopačke poslao tik pored stative.

U nastavku, Kairat ipak stiže do izjednačenja. Igrao se 76. minut meča, crnogorski sudija Milačić na iznenađenje štopera domaćih Bogdana Planića pokazao na korner koji je izveo Nebojša Kosović, a na prvoj stativi loptu je glavom zahvatio Alip i doneo izjednačenje gostujućem timu – 1:1.

U 83. minutu malo je nedostajalo da Makabi ponovo povede. Menakem je probio po levoj strani, uputio je centaršut u kazneni prostor, ali lopta je zakačila jednog igrača gostujućeg tima, promenila pravac i – pogodila prečku.

U samom finišu, domaći su opet protestovali kod sudije Milačića, tražili su penal nad Hazizom, ali se arbitar nije oglasio.

Makabi Haifa: Koen – Meir, Planić, Geršon, Menakem – Lavi/od 14. Rodrigez, Mohamed/Dahan od 66., Abu Fani – Čeri/Haziza od 67., Donjoh/David od 66., Acili/Sahar od 82.

Kairat: Pokatilov – Hovanisjan/Mikanović od 86, Dugalić, Alip, Sujumbajev – Kosović, Abiken/Usenov od 70., Poljakov – Kante/Burančijev od 85., Lav, Šušenačev/Alikulov od 70.


Be the first to comment on "ZVEZDI NEĆE BITI LAKO: Makabi i Kairat odigrali prvi meč!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*