KAMPACO OTKRIO: Real je bio moj prvi izbor, a evo zbog čega sam došao u Zvezdu!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Fakundo Kampaco je pre nekoliko meseci stigao u Crvenu zvezdu.

Argentinski košarkaš i dalje ima zabranu igranja u Evroligi, pa mora da čeka 2. mart i duel sa Bajernom u Minhenu.

On je u razgovoru za izraelski „Open Field“ priznao da ga više ne muči to što ne igra u elitnom takmičenju.


– To što ne igram u Evroligi više me ne muči. Ja to ne kontrolišem. Trenutno, to nije u mojim rukama i svoju energiju usmeravam na trening i naporan rad. Spremam se za dan koji dolazi. Jedva čekam, jako se radujem i mislim da smo svi spremni za taj 2. mart – rekao je Argentinac.

Kampaco je zatim otkrio da Zvezda nije bila njegov prvi izbor nakon odlaska iz NBA lige.

– Moj prvi prioritet je bio Real Madrid. Nismo mogli da se dogovorimo, bukvalno. Pokušali smo, ali nismo uspeli. Međutim, to ništa ne znači. Zahvalan sam im jer su mi dali šansu da igram Evroligu i dozvolili su mi da pređem u NBA. Mnogo su mi pomogli, bili su tu za mene svaki trenutak kada sam bio u NBA, tako da sam im jedostavno zahvalan.

Za kraj se dotakao i toga zbog čega je došao na Mali Kalemegdan.

 


– Mislim da je Luka Vildoza jedan od razloga zbog čega sam u Beogradu. Nisam se dvoumio, igrao sam i ranije sa njim, dobar je prijatelj. Bili smo zajedno u reprezentaciji, igrao sam kao klinac protiv njega u argentinskoj ligi i činjenica da je sada tu pored mene je jedan od razloga što sam ovde. Pritom, ovo je tim sa dosta istorije i sa ludim navijačima protiv kojih sam uživao ranije da igram. Srpski narod je sličan argentinskom po strasti, i to je bio jedan od razloga dolaska u Zvezdu. Zbog strasti koju unose u košarku – zaključio je Kampaco.

Be the first to comment on "KAMPACO OTKRIO: Real je bio moj prvi izbor, a evo zbog čega sam došao u Zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*