HVANG OTVORIO DUŠU: Propali su mi dogovori sa dva kluba, a onda me je Zvezda ganula!

FOTO: FK Crvena zvezda

In Beom Hvang je u ovom prelaznom roku postao najskuplje pojačanje u istoriji Crvene zvezde.

Korejac je tek u smiraj letnjeg prelaznog roka došao u Beograd, gde se pogotovo u mečevima Lige šampiona pokazao kao dobar potez crveno-belih.

 


Hvang je u svom blogu objasnio kako je završio u Crvenoj zvezdi, iako je imao ponude i drugih klubova.

„Imao sam dogovor sa tim klubom. Kupili su mi avionsku kartu. Međutim, pre nego što sam se čekirao i ukrcao u avion dobio sam poziv od agenta. Rekao mi je da propustim avion, jer su se neke stvari u pregovorima sa tim klubom promenile. Bilo me je sramota. Rekao sam sebi da će sve biti u redu, jer je za nekoliko sati bio još jedan let za grad mog budućeg kluba. Međutim, problem nije rešen. Na kraju sam propustio oba leta, a transfer pijaca je završena u većini evropskih zemalja (1. septembar)“, rekao je Hvang.

Korejac je otkrio da se tada nije osećao najrpijatnije,a da sa druge strane poziv Crvene zvezde još nije stigao.

Osam sati koliko sam čekao na minhenskom aerodromu bilo je uzald potrošeno vreme. Nisam imao izbora nego da se vratim u hotel. Narednog dana sam se osećao prazno, ali sam morao da odem u Kardif gde su me čekale obaveze u reprezentaciji„.

Osetio je iskrenost u pozivu Crvene zvezde da dođe u Beograd, i to pogotovo posle informacije da bi on mogao da bude najplaćeniji fudbaler u srpskom fudbalu.

Zvezda je znala da sam pregovarao sa klubovima iz liga petice. Kada se prelazni rok završio, oni su krenuli u akciju. Zapazio sam odmah veliku iskrenost rukovodstva Crvene zvezde. Oni su za mene dali rekordnu sumu kada je u pitanju srpski fudbal. To je dokaz ozbiljne vere. Uzdajući se u iskrenost rukovodstva kluba odlučio sam da postanem Zvezdin igrač. Da, sada vi očekujete da kažem kako je to iznuđena odluka, jer nisam imao izbora. Reći ću nešto drugo: mesto gde sada igram je prestižan klub u istočnoj Evropi, verovatno najveći. Osvojio je Ligu šampiona 1991. godine. Moje srce je bilo ganuto, jer su mi pomogli kada sam bio očajan„, zaključio je on.

 


Hvang je u dosadašnjem delu sezone odigrao tri utakmice za crveno-bele i do sada još nije postigao pogodak.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

*