LOVERNJ I DALO NE ZABORAVLJAJU VOLJENI KLUB: Vujošević nas je stvorio, a Partizan nam je…

Košarkaši Partizana od 20 sati igraju protiv Asvela u drugom kolu Evrolige.

Tim Željka Obradovića u Francuskoj će tražiti prvu evroligašku pobedu, a istu nameru imaće i domaćin koji je takođe porazom otvorio sezonu u elitnom takmičenju.

 


Susret Asvela i Partizana biće poseban za dvojicu košarkša fransukog tima Borisa Dalo i Žofrija Lovernja, koji su tokom svoje karijere nosi i crno-beli dres.

Lovernj, koji je bio kapiten Partizana, priznaje da će mu biti čudno da prvi put igra protiv tima u kom je stekao afirmaciju.

„Pokušavam da pristupim kao da je bilo koja druga utakmica, ali nije. Daću sve od sebe“, rekao je Lovernj za TV Partizan.

„Drugačiji je tip utakmice obiučno smo fokusirani na pobedu. Partizan nam je u srcu i zato ovo ima drugačiji kontekst. Ipak, imamo neke dužnosti. Svi znaju da volimo Partizan „, rekao je Dalo.

On je govorio i o tome šta mu je najviše ostalo u sećanju kada je igrao za beogradske crno-bele.

„Navijači, naravno. I naš trener, koji nas je sve okupio. Bili smo kao porodica. Svi se volimo. Zaista jedinistveno, Prelep period, došao sam u taj tim kao dete, aotišao gotovo kao čovek. Imao sam sjajan odnos sa Sašom, Bogdanom, Milutinovim, Bertansom… Još uvek smo porodica. Igraćemo jedni protiv drugih, ali na krjau dana smo braća. To je ono najveće što je trener uradio“.

Na isto pitanje odgovorio je Lovernj.

 


„Isto, pomislim i na saigrače. Sa mnogim sa u kontaktu, ostali smo prijatelji. Porveo sam lep period u Beogradu, do sada najlepši u mojoj karijeri. To je na posebnom mestu u mom srcu. Mi igrači pokušavamo svakog leta da dođemo u Beograd. kada ppgledam taj naš tim, možda je bio najtalentovaniji Duško Vujošević nas je stvorio, ali iz ove perspektive, tada smo bili deca. Niko nije mogao da zna da ćemo biit tako dobri. Ima istorije između svakog od nas. Jošuvek sam srećan kada neko nešto postigne, Nikola, Bogdan, svi… Pričao sam sa Perom (Božićem) pre neki dan, Bili smo pravi prijatelji“, rekao je Lovernj.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

*