PARTIZAN MU UVEK U SRCU: Ljubimac Grobara najavio povratak u voljeni klub!

Bivši košarkaš Partizana, a sada igrač Monaka, Danilo Anđušić govorio je o svojoj bogatoj karijeri.

Reprezentativac Srbije istakao je da je tim crno-belih iz sezone 2011/12 jedan od najboljih u kojem je igrao.

„Povratak u Partizan nikada ne isključujem. Partizan je moj klub, tim za koji navijam od malih nogu. Imao sam priliku da branim njegove boje i uvek će biti u mom srcu. Nikad se ne zna. Možda se jednog dana vratim“, rekao je Anđušić – za Basket News.


U sezoni 2011/12 igrao je sa Bogdanom Bogdanovićem, Vladimirom Lučićem, Miroslavom Raduljicom, Milanom Mačvanom, Davisom Bertansom, pa i Janom Veselim, Ejsiem Loom, Džejsom Gistom i Nikolom Pekovićem. Teško da je ikada bio deo neke bolje ekipe.

„Verovatno… Imali smo neka velika imena evropske košarke, ali i mlad, talentovan tim i bilo je zadovoljstvo igrati sa njima. Sada je još bolji osećaj kada pogledam kakvu smo ekipu imali. Bilo je neverovatno. Moram da pomenem i Bilbao, tamo sam igrao sa Mumbruom i Raulom Lopezom, legendama španske košarke. Bilo je sjajno, puno sam naučio od njih. Ne mogu da zaboravim ni reprezentaciju, gde sam igrao sa Teodosoićem, Bjelicom, Raduljicom, Bogdanovićem. Bila je to sjajna ekipa. Imali smo neke od najboljih igrača u Evropi“.

Anđušić je bio deo Srbije tokom kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre i nažalost se srpska reprezentacija nije plasirala u Tokio, a Anđušić kaže da je poraz od Italije jedan od najtežih u karijeri.

„Svako ima svoja osećanja i u tom trenutku je bilo teško za sve nas. Možda smo rekli neke emotivne stvari koje su nam prve prošle kroz glavu. Bjelica se tako osećao i ja to poštujem. On je iskusan momak, sjajan igrač i u državnom timu je 15 godina. Ima pravo da kaže šta mu je na umu. Slažem se sa njim, velika je šteta za sve što se nismo kvalifikovali. Isto se osećam. Za mene lično, bio je to najteži poraz u karijeri. Velika su bila očekivanja od nas, svi su verovali, pa i mi samo, da ćemo otići na Olimpijske igre. Veliko iznenađenje i teško mi je još uvek da pričam o tome“

Kako vidi budućnost reprezentacije Srbije?

„Kalinić, ja, Bjelica i Teo smo možda malo ostarili, ali i dalje imamo mlade momke poput Vase, koji je verovatno jedan od najboljih igrača u Evroligi sada, Jokića, koji je MVP NBA lige, Petruševa, koji je sada u Efesu i mislim da će biti važan za reprezentaciju u budućnosti. Ti momci m ogu da nose tim do mesta na kojem Srbija zaslužuje da bude. U narednih par godine, nadam se da Srbija neće morati da brine i da ćemo svi biti zdravi i spremni da igramo. U tom slučaju nema zime“, zaključio je Danilo Anđušić u svom intervjuu za Basket News.


Be the first to comment on "PARTIZAN MU UVEK U SRCU: Ljubimac Grobara najavio povratak u voljeni klub!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*