BERTANS NAJAVIO POVRATAK: U mom srcu samo je Partizan!

FOTO: FIBA

Košarkaš reprezentacije Letonije Davis Bertans rekao je da bi mu bivši klub Partizan bio prva opcija ukoliko se vrati u Evopu iz NBA lige.

„Redovno gledam Partizanove utakmice i nisam zadovoljan kako je prošao plej-of Evrolige. Gledao sam čitavu seriju protiv Reala. Mislim da nije pošteno što je za najvažnije utakmice Partizan bio više kažnjen. Nije Partizan bio kriv što je izbila tuča. To je bilo teško gledati. Osim Partizana baš i ne pratim Evroligu. Igrao sam i za Baskoniju, ali nemam vremena. Partizan je moj prvi veliki tim i on mi je u srcu. Želim sve najbolje Baskoniji, ali vreme mi je ograničeno, tako da ga koristim da gledam Partizan“, rekao je košarkaš Oklahome za Basketnjuz.

 


Iskusni 30-godišnji krilni centar, koji je za Partizan igrao od 2012. do 2014. godine, podsetio je sagovornika i kako je naučio srpski jezik.

„Kao mali sam učio ruski, a kad sam se preselio u Srbiju, razumeo sam otprilike o čemu ljudi pričaju. Ljudima je trebalo nekoliko meseci da shvate da ih razumem. Ima jedna zanimljiva priča u vezi sa Duškom Vujoševićem. Plate su stalno kasnile u Partizanu. Jednom je rekao ‘Sponzori su nam uplatili novac. Ko nije dobio platu?’ Ja sam prvi podigao ruku. A on je rekao ‘Znači sad razumeš srpski’. Od tog dana me je terao da na konferencijama za medije pričam na srpskom i tad se moje znanje znatno poboljšalo. Ne pričam srpski kao engleski, ali je blizu“, dodao je Bertans i rekao da je od bivših saigrača iz Partizana i dalje u kontaktu sa Bogdanom Bogdanovićem i da često razmenjuju poruke.

Na kraju je rekao da ne isključuje mogućnost da se vrati jednog dana u redove šampiona ABA lige.

 


„Ako bih se vratio u Evropu, moja prva opcija bi bio Partizan. Taj klub mi je na umu i u srcu. Bio bi san završiti u prepunoj Areni u Beogradu. Ali, videćemo šta budućnost nosi i koliko ću još godina biti u NBA“, zaključio je Letonac koji u Oklahomi ima ugovor težak 17 miliona dolara, ali mu je garantovan još samo za sledeću sezonu.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "BERTANS NAJAVIO POVRATAK: U mom srcu samo je Partizan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*