UBEDLJIVA POBEDA ORLOVA: Srbija bez milosti, slede odlučujući mečevi

Odbojkaši Srbije su nakon slabog početka upisali treći vezani trijumf.

Odbojkaši Srbije savladali su Finsku sa 3:0 (25:21, 25:22, 25:22) u četvrtom kolu kvalifikacija za Olimpijske igre, pa i dalje imaju sudbinu u sopstvenim rukama.

 


U predstojećim kolima će odlučiti ko ide na Olimpijske igre, a prvi sledeći susret je u petak protiv Japana od 12.25 časova.

Ključan za trijumf protiv Finske bio je odličan servis srpske selekcije koja je pre svega preko Aleksandra Atanasijevića i Nedeljkovića „pomerala prijem“ rivalu, a onda pravila razliku.

Finska je u nekim deonicama uspevala da se nosi sa odbojkašima Srbije, ali svaki put kada je bilo potrebno izabranici Igora Kolakovića su pravili razliku.

 


Najefikasniji je još jednom bio Atansijević sa 17 poena, Marko Ivović je dodao devet, Aleksandar Nedeljković osam, a Petar Krsmanović sedam poena. Na drugoj strani je ubedljivo najbolji bio Mikael Jokela sa 19 poena.

Srbiju tek čekaju mečevi protiv dve najbolje selekcije u kvalifikacijama, a ni SAD ni Slovenija još uvek ne znaju za poraz.

Srbija će u šestom kolu u subotu igrati protiv SAD od 9.00, a u poslednjem kolu u nedelju protiv Slovenije od 9.00 časova.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*