PARNI VALJAK SAMLEO POLJAKE: Ubedljiva pobeda SJAJNOG Partizana!

FOTO: KK Partizan

U utakmici 16. kola Evrokupa, Partizan je večeras savladao domaći Šlonsk u Poljskoj rezultatom 93:71.

Prema novoustanovljenoj tabeli Grupe A Evrokupa, zbog definitivnog brisanja rezultata Lokomotive Kubanj, Partizan sada ima skor 11-4, čime je osigurao najmanje drugo mesto pred osminu finala, a još uvek postoji teoretska mogućnost da crno-beli završe i na prvom mestu, ali samo u slučaju pobede i nad Trentom, kao i da Huventud izgubi i od Metropolitansa u gostima, i protiv Slaska kod kuće. Ovo poslednje je u domenu “naučne fantastike“…

Partizan je već u prvoj četvrtini stavio do znanja domaćinu da neće moći da se nada nekoj novoj neizvesnoj završnici, poput one iz decembra u Beogradu, kada su crno-beli jedva izbegli poraz. Ovoga puta tim Željka Obradovića je krenuo silovito i do pred kraj prve četvrtine stekao dvadeset poena prednosti – 29:9, predvođen raspoloženim avramovićem, Panterom i Koprivicom.


Do kraja ove deonice Šlonsk je prišao na 29:14, ali se Partizan do kraja prvog poluvremena vratio na dvadesetak poena razlike zahvaljujući novoj poenterskoj seriji Kevina Pantera koji je prvo poluvreme završio sa 15 poena, a Partizan je vodio sa 50:31.

Šlonsk je u trećem kvartalu uspeo da priđe na 11 poena razlike, smanjio je na 64:53, ali u poslednjoj četvrtini crno-beli opet “dodaju gas“ i vraćaju se na “bezbednu udaljenost“.

Jam Madar se raspucao u drugom poluvremenu i stigao je do 15 poena, a na toj brojci je ostao i Panter koji je sve svoje poene postigao u prvom delu igre. Ledej je upisao 14, Avramović 11 poena, a Koprivica je upisao 10 poena i 8 skokova.

Kod domaćih najbolji Karolak sa 14 i Trajs sa 13 poena i osam asistencija, dok je Kanter upisao 12 poen ai sedam skokova. Posle ovog poraza Šlonsk ima skor od tri pobede i 11 poraza i nalazi se na pretposlednjem, osmom mestu u Grupi A.


Be the first to comment on "PARNI VALJAK SAMLEO POLJAKE: Ubedljiva pobeda SJAJNOG Partizana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*