ČUDESAN PREOKRET PARTIZANA: Parni valjak SAMLEO Zvezdu u drugom poluvremenu!

Košarkaši Partizana savladali su Zvezdu u derbiju 21. kola ABA lige rezultatom 92:81.

Tako su se revanširali timu sa Malog Kalemegdana za poraz u prvom ovosezonskom „večitom“ derbiju, ali nisu uspeli da slave sa većom razlikom i tako ostvare dvostruku pobedu (90:74).

 


Nešto tvrđi start nije nagovestio toliko poenterski plodno prvo poluvreme za igrače Duška Ivanovića. Zapravo su crno-beli prvi stigli do prednosti, ali odnos snaga se menja sredinom prve deonice kada poeni Kampaca sa linije za slobodna bacanja donose prvu prednost Zvezdi.

Tim bacanjima se može sumirati sve ono što je viđeno u uvodnih 20 minuta. Kampaco je pogodio svih 10 koje je izveo, Alen Smailagić koji ga je tom prilikom faulirao je ubrzo ušao u probleme sa faulovima, a posledično tome i problem u rotaciji na poziciji centra i skoku u kojem je Zvezda dominirala.

 


Obradovićevi igrači su u tim trenucima forsirali šut za tri koji im nikako nije išao i bili su čak pet minuta bez poena iz igre. Time su omogućili protivniku da se u ranoj fazi meča odvoje na dvocifrenu razliku (6:17), predvođeni neverovatnim Kampacom koji je u prvom poluvremenu imao 21 poen.

Zvezda je u istom ritmu nastavila i u drugoj deonici u kojoj se Partizan još jednom mučio da dođe do poena iz igre. To koriste gosti na ovom meču i na liniju za slobodna bacanja konstantno šalju Matijasa Leosora koji je odatle imao razočaravajućih 5/11 u trenucima kada je polovina (pa čak i više od polovine) poena domaćina dolazilo odatle.

Do kraja poluvremena se konsolidovao sa penala, a donekle i Partizan koji okončava taj deo igre serijom 6:0 i tako smanjuje prednost „večitog“ rivala koja je u jednom trenutku iznosila i ogromnih 20 poena.

U trećoj četvrtini Zvezda je u potpunosti stala, uspevala je da održi razliku zahvaljujući sporadičnim lepim potezima Luke Vildoze, ali su crno-beli u tim momentima pokazali znatno veću želju u odnosu na prvo poluvreme.

Iz napada u napad crveno-beli su pravili greške i u napadu i u odbrani, sa druge strane crno-beli pogađali bukvalno sve. Kevin Panter i Zek Ledej su preuzeli inicijativu, povukli crno-bele, a ključni trenutak dogodio se u poslednjem trenutku treće deonice.

Zvezda je umesto sa 66:58 u završnih deset minuta ušla sa samo tri poena plusa, pošto je Jam Madar prvo pogodio za dva, a potom iskoristio grešku Vildoze i ukradenu loptu Matijasa Lesora pretvorio u trojku.

Od tog momenta Zvezda je stala, Kampaco je dobio petu ličnu grešku, a Partizan velikom serijom došao do 76:66, dok su crveno-beli u potpunosti stali.

Na kraju, 92:81, trijumf Partizana vredan prvog mesta u ABA ligi.

Po završetku meča dogodila se ružna scena, kada je Lesor udario Petruševa u trenutku kada se sirena oglasila poslednji put. Lesor je upravo predvodio Partizan sa 27 poena, dok je kod Zvezde Kampaco ubacio 21, sve u prvom poluvremenu.

Partizan – Crvena zvezda 92:81 (13:24, 21:24, 29:18, 29:15)

Dvorana: Beogradska arena; Sudije: Tomislav Hordov, Milan Nedović, Luka Kardum

Partizan: Vukčević, Ledej 17, Avramović 6, Panter 9, Smailagić 4, Papapetru 2, Egzum 15, Naneli 5, Lesor 27, Trifunović, Anđušić, Madar 7

Crvena zvezda: Vildoza 8, Lazarević 5, Kampaco 21, Mitrović 17, Martin 5, Dobrić 3, Ivanović 2, Nedović, Marković 3, Kuzmić, Petrušev 7, Bentil 10

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "ČUDESAN PREOKRET PARTIZANA: Parni valjak SAMLEO Zvezdu u drugom poluvremenu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*