PARTIZAN DOMINIRAO, PA ZABRINUO NAVIJAČE: Crno-beli u finalu i pored velikog opuštanja!

Crno-beli su posle dosta muke savladali ekipu Mege sa 89:78 u meču sa dosta oscilacija, ali i dosta eksperimentisanja trenera željka Obradovića.

Igokea je napravila najveće iznenađenje u četvrtfinalu jer je izbacila tim Cedevite ubedljivo sa 75:65.

Željko Obradović je na ovom meču vrlo precizno i ravnomerno rasporedio minutažu, a najveću pažnju publike privukao je ulazak u igru Alekse Avramovića.

 


Čim je u drugoj četvrtini ustao sa klupe, dobio je ovacije, a onda je na parketu pokazao nekoliko defanzivnih minijatura, ali i sjajnih akcija u napadu koje su napravile razliku.

Crno-beli će u finalu, već u sredu od 21.00, igrati protiv domaće ekipe. To će biti pobednik duela između Budućnosti i Studentskog centra.

Ništa u prestonici Crne Gore nije bilo neizvesno, niti se pitanje prvog finaliste ijednog trenutka postavljalo.

 


Osim pet vezanih poena za izjednačenje na 7:7 trojkom Stefana Mudija, Igokea je konstantno bila u prašini, a Partizan je igrao vrlo rutinski i, reklo bi se, sa pola gasa.

Kevin Panter je trojkom kompletirao seriju 11:2 za +9 crno-belih i nakon toga je razlika samo rasla u korist tima iz Beograda.

Posebno jer je dodat gas u finišu prve četvrtine i rezultat je posle 10 minuta glasio 27:13.

U drugoj deonici je Aleksa Avramović ušao na teren i dobio ovacije, a istog momenta se kompletna atmosfera promenila u dvorani.

Krenulo je mnogo glasnije navijanje, a to je energija koja je i od Avramovića izvukla najbolje, pa je ponovo leteo po parketu.

Dodatno je zategao odbranu Partizana, a u napadu je podelio nekoliko vrlo lepih asistencija dok je sa zvukom sirene pogodio trojku za 51:31 pred odlazak na veliki odmor.

Partizan je i u trećem periodu bio veoma siguran i sve je kontrolisao, pa razlika nije padala.

Igokea se trudila da makar smanji na jednocifreni minus, ali nije uspevala.

Ponovo je četvrtina završena poenima sa zvukom sirene, a ovog puta je posle ofanzivnog skoka za dva poena poentirao Tristan Vukčević (80:60).

Igrači Partizana tada su potpuno stali i pomislili da su završili posao oko plasmana u finale, a njihov prazan hod na startu poslednjih 10 minuta Igokea je iskoristila za seriju 10:0.

Željko Obradović je bio vidno nezadovoljan, a posle dva tajm-auta u kratkom periodu uspeo je da trgne svoje igrače.

Nalet Igokee zaustavio je Alen Smailagić, najpre trojkom, a onda i energijom na obe strane terena.

Nije se predavala Igokea, uspela je trojkom Jeremića da dođe do samo sedam poena minusa (86:79), kada je Obradović zaurlao na trećem tajm-autu:

„Game is not over!“, tri puta je ponovio popularni „Žoc“.

Ovaj poslednji nalet Igokee zaustavio je Uroš Trifunović sa pet vezanih poena, a ključna je bila trojka na 100 sekundi pre kraja za 91:82.

Partizan je nekako priveo meč kraju uspešno i rezervisao mesto u utakmici za trofej koji brani.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "PARTIZAN DOMINIRAO, PA ZABRINUO NAVIJAČE: Crno-beli u finalu i pored velikog opuštanja!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*