NOVAK URADIO SVOJE: Srbija se bori za titulu

Novak Djokovic Finale Vimbldona 2023
EPA/NEIL HALL

Najbolji srpski teniser je savladao Alehandra Davidoviča Fokinu sa 6:3, 6:4.

Time je rešeno pitanje ko će iz grupe C da ide u Malagu, a to su Srbija i Češka.

 


Drugi poen je Srbiji doneo Novak Đoković koji je za manje od mesec dana ponovo pobedio Davidoviča Fokinu.

Glavni utisak sa ovog meča je taj da su uslovi u dvorani u Valensiji bili veoma loši, pred kraj prvog seta u hali je bilo preko 30 stepeni, što znači da je u hali bilo za deset stepeni toplije nego napolju.

Da se prebacimo na dešavanja na terenu, uvodni gemovi su prošli bez brejka, što bi se reklo u ispitivanju snaga, a borba je krenula od četvrtog gema pa nadalje.

Veliku dramu i trenutak kada se rešio prvi set smo gledali u osmom gemu, u kome se odigralo 22 poena i gde je Novak imao samo dve brejk šanse, a sa druge strane Fokina nije iskoristio sedam gem lopti, koje je Novak znao da iskoristi i dođe do brejka, koji mu je u sledećem gemu doneo i set.

 


U drugom setu Fokina je bio taj koji je zadao „prvi udarac“, Novak je posustao pa je teniser iz Španije stigao do brejka u četvrtom gemu, Fokina je to potvrdio za 4:1. Ipak, nije se predavao Đoković, dobio je prvi servis na svoj gem, a potom stigao i do brejka te je Đoković prišao na 4:3.

Fokina je osmi gem otvorio pogođenom samom linijom nakon riterna, ali je Novak momentalno odgovorio veoma lepim udarcem za 15:15. Usledio je viner iz servisa, a potom je Fokina lopticu zakucao u mrežu, da bi gem završio asom za 4:4.

To je u potpunosti bacilo Fokinu na kolena, pa je Španac u potpunosti pao, u naredna dva gema osvojio samo jedan poen – i to nakon greške Đokovića koji je jednu lopticu poslao u aut.

Na kraju, 6:3, 6:4 i 2:0 za pobedu koja „Orlovima“ donosi plasman na završne borbe za titulu prvaka sveta u tenisu.

Španija i Južna Koreja su završile učešće.

 


ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "NOVAK URADIO SVOJE: Srbija se bori za titulu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*