NIKO NIKADA NEĆE BITI KAO NOVAK: Đoković UNIŠTIO Medvedeva i osvojio 24. Grend slem titulu!

EPA/SARAH YENESEL

Novak Đoković je po treći put u karijeri osvojio US Open, a ujedno je stigao i do rekordne 24. Grend slem titule.

On je u velikom finalu u potpunosti nadigrao 3. tenisera sveta Danila Medvedeva rezultatom 3:0 (6:3, 7:6, 6:3).

 


Bila je to repriza finala iz 2021. godine u Njujorku kada je bolji bio ruski teniser, ali je Đoković uspeo da mu se revanšira za taj poraz.

Već u prvom poenu i njegovih 19 razmena smo dobili uvid u to kakav ćemo meč gledati. Obojica su bila precizna u svojim udarcima, pomalo i želeli da što sigurnije uđu u ovaj meč.

Na žalost Medvedeva, to nije bilo moguće za njega jer je protivnik već u prvom servis gemu Danila napravio brejk i to sa „nulom“.

Pred Đokovićem je od tog trenutka bilo da samo dobro igra na svoj servis i čuva stečenu prednost, što je i uspeo iako je i ranije mogao da završi prvi set.

Na putu ka vođstvu je upisao hiljaditi viner na Grend slemovima ove sezone (12 u prvom setu) i tako postao prvi teniser kojem je to uspelo.

Posle 1:0 u setovima, sve je bilo na Novakovoj strani, pa tako i istorija. U poslednjih 30 godina, samo su trojica tenisera uspevala da osvoje US Open nakon što su izgubila prvi set.

 


Drugi set doneo nam je daleko veću borbu. Bio je ovo jedan od najdužih setova u istoriji US Opena i trajao je nestvarnih 105 minuta.

Obojica tenisera su čuvala svoje servis gemove, ali je Novak bio taj koji je više pretio. To se posebno dogodilo u sedmom gemu kada je Đoković imao brejk loptu, ali nije uspeo da je iskoristi.

U narednom gemu videli smo još jedan maratonski gem, a ovog puta je Rus bio taj koji nije iskoristio brejk šansu.

Usledilo je nekoliko mirnijih gemova sve do rezultata 6:5 za Medvedeva. Novak je po drugi put servirao za opstanak u setu, ali se ovog puta suočio i sa set loptom. Uspeo je da je spasi, a potom osvojio gem i uveo set u taj-brejk.

Poveo je Medvedev rezultatom 2:0 u 13. gemu i činilo se da za njega sve ide u dobrom smeru. Ipak, Novak ubrzo vraća mini-brejk i preokreće na 4:3. Posle dva fantastična poena, Medvedev je poveo sa 5:4. Srbin je bio siguran na svoj servis, osvojio je oba poena i stigao do set lopte. Odmah ju je iskoristio i poveo sa 2:0.

Novak je sjajno otvorio treći set i već u četvrtom gemu napravio brejk i poveo sa 3:1. Ipak, Medvedev je u narednom gemu šokirao Noleta i odmah napravio ribrejk za 3:2. Na Danilovu žalost u narednom gemu je još jednom izgubio servis i Đoković je poveo sa 4:2.

Nije bilo problema do kraja, Nole je sačuvao prednost bez većih problema, iskoristio je prvu meč loptu i ponovo ispisao nove stranice teniske istorije.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "NIKO NIKADA NEĆE BITI KAO NOVAK: Đoković UNIŠTIO Medvedeva i osvojio 24. Grend slem titulu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*