DRAMA SA TUŽNIM KRAJEM: Srpske lavice posle bespoštedne borbe ostale bez zlata

Odbojkašice Turske nove su šampionke Evrope.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Turske u finalu Evropskog prvenstva rezultatom 2:3, po setovima 27:25, 21:25, 25:22, 22:25, 13:15.

 


Ovo je bila deveta uzastopna medalja za Srbiju na velikim takmičenjima, odnosno peta vezana na evropskim prvenstvima.

Finale sa Turskom će se dugo pamtiti, igrala se mnogo kvalitetna i uzbudljiva odbojka, a Srbija kući ide sa srebrnom medaljom.

Kao što se i očekivalo od ove dve ekipe – publika je od prvog poena gledala fantastično nadigravanje. Igrala se vrhunska odbojka, bilo je mnogo naboja, stresa, uzbuđenja… Navijači su davali poseban ton meču, jer su bili aktivni učesnici. Navijali su za svoju ekipu, svaki poen je nagrađen aplauzom.

Ovaj meč je ujedno bio i repriza finala 2019. godine kada je Srbija bila bolja, a naša reperzentacija je po drugi put u nizu vicešampion nakon neuspeha u finalu pre dve godine protiv Italije.

Srbija je u ženskoj konkurenciji tri puta osvajala zlatno odličje, a sada imaju i tri srebrne medalje sa kontinentalne smotre.

Ako je za utehu, u finalu smo dobili duel dve zaista najbolje ekipe na turniru i sjajan meč gde je razlika bila u ta dva poena viška na Turskoj strani u taj-brejku.

Poen za poen se igralo tokom većeg dela meča, ali ponajviše u prvom setu koji je završen na razliku. Čak i tad su Turkinje bile te koje su prve stigle do dve set lopte, ali ih ne koriste.

Pogrešila je Melisa Vargas za prvu set loptu Srbije koju naša reprezentacija koristi za vođstvo u setovima.

Sporo su ulazile naše igračice u setove i po pravilu je Turska bila ta koja je prva stizala do prednosti. Odvajale bi se na tek dva-tri poena, ali je to na ovom meču kao 10 na nekom drugom. To pokazuje drugi set kada su Turkinje upravo tu razliku čuvale tokom čitavog seta i na kraju izjednačile.

Sličan scenario je pretio i u trećem setu. Turkinje su uspele da se odvoje i na maksimalnih +6 na ovom meču, imale kasnije i 19:15, ali tada je usledila serija na servis Maje Popović kada Srbija stiže do 22:19 i ponovo vraća prednost.

Santarelijeve igračice nisu želele da odustanu ni kada su bile u zaostatku u četvrtom, potencijalno i odlučujućem setu. Sve do pred sam kraj smo imali egal, kada je Turska krenula u seriju i odvela meč u taj-brejk.

Da se u petom setu igra više od 15 poena, možda bi pobednik bio drugačiji. Ipak, u ovakvom formatu je bilo premalo vremena da nadomesti poene razigrane Vargas koja je ovaj meč privela kraju.

Srbija se sada okreće kvalifikacijama za Olimpijske igre naredne godine u Parizu, gde će pokušati da nastave svoj sjajan niz kada je reč o osvajanju medalja.

 


ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "DRAMA SA TUŽNIM KRAJEM: Srpske lavice posle bespoštedne borbe ostale bez zlata"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*