DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM: Zvezda srušila Saletov Fener!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde upisali su 10. trijumf u Evroligi.

Crveno-beli su na svom terenu savladali Fenerbahče Saše Đorđevića rezultatom 74:69 u zaostaloj utakmici 19. kola, i tako mu se osvetili za poraz na startu sezone.

Jedini dvocifren u ekipi Crvene zvezde bio je Nikola Kalinić sa 11 poena.


Po 9 su ubacili Davidovac, Mitrović i Dobrić, osam je ubacio Kuzmić, sedam Ivanović.

Kod Fenerbahčea su se istakli Bartel sa 15, Gudurić sa 14 i sa po 11 poena Pjer i Buker.

Crvena zvezda je sjajno otvorila utakmicu.

Napravili su seriju 7:0 zahvaljujući Davidovcu i Kaliniću, dok Fenerbahče četiri minuta nije uspeo da se upiše na semafor zbog sjajne odbrane Zvezde, koja ih je cedila svaki napad do samog isteka.

Imala je Crvena zvezda +8 na četiri minuta do kraja prve četvrtine. Posle četiri minuta bez primljenog koša i dva poena za naredna dva minuta, primili su 16 poena u poslednja četiri minuta prvog poluvremena, pa se Fener vratio u igru.

Razigrao se Marko Gudurić i ubacio pet vezanih poena, a posle prve četvrtine bilo je 20:18 za crveno-bele.

Serijom 6:0 otvara domaćin drugu četvrtinu i dolazi opet do najvećih +8, da bi zatim Gudurić podsetio na dane kada je u Pioniru u crveno-belom dresu rešetao Bajern. Uz zvuk sirene pogodio je trojku sa preko osam metara preko dvojice igrača.

Zvezda se nije zaustavila i mini-serijom 5:0 stigla je do dvocifrene prednosti od +10, ali je zatim usledila serija Fenerbahčea 7:0, koji je koristio to što je Zvezda u bonusu i često su išli na liniju penala.

Stefan Marković je trojkom za +6 isekao seriju gostujuće ekipe, a do kraja poluvremena igralo se koš za koš i Fenerbahče je bio na samo poen zaostatka.

Uz zvuk sirene za kraj prvog poluvremena, Ognjen Dobrić pogađa trojku i Zvezda na veliki odmor odlazi sa +4, pošto je bilo 41:37.

enerbahče je odmah izjednačio na startu treće četvrtine, nakon čega Zvezda pravi mini seriju i dolazi do +5 zahvaljujući Kaliniću i Kuzmiću.

I odjednom je Zvezda stala – Fenerbahče preko Pjera i Bukera pravi seriju od 8:0 i dolazi do prednosti od 51:48.

Volters pogađa trojku i prekida seriju, nakon čega je Dobrić promašio tri od četiri slobodna bacanja kada je Zvezda mogla ponovo da povede.

U prednost opet nisu došli do kraja treće deonice, pa je Fenerbahče vodio 60:59 pred poslednjih 10 minuta.

Nikola Ivanović je pokrenuo Zvezdu na startu četvrte četvrtine i Zvezda serijom 6:0 dolazi do +5.

Iako su ispunili bonus posle dva i po minuta, i dalje su igrali tvrdu odbranu, a uz to je i publika u dvorani pravila odličnu atmosferu.

Vođena je velika borba u poslednjih pet minuta – Davidovac je dao trojku, odmah je vratio Akpinar i nakon toga lako poentirao Polonara, pa je na tri i po minuta do kraja utakmice bilo nerešeno.

Crvena zvezda nije uspevala da postigne koš tri i po minuta, ali se dobro i branila i košem Kalinića dolazi do vođstva 70:69 na minut i po do kraja.

Slobodnim bacanjima Kalinića i flouterom Voltersa dolazi do +5 na 25 sekundi do kraja i tu je meč bio rešen.


Be the first to comment on "DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM: Zvezda srušila Saletov Fener!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*