CRNO-BELI PREOKRET: Partizan na krilima Natha i Severine srušio Nišlije!

FOTO: FK Partizan/Sandić FOTO

Fudbaleri Partizana upisali su prvu pobedu na svom stadionu ove sezone.

Crno-beli su posle preokreta u okviru 3. kola Superlige Srbije savladali Radnički iz Niša rezultatom 2:1.

 


„Meraklije“ su ostale bez ijednog boda u novoj sezoni, dok je Partizan preokretom stigao do svog sedmog.

Na ovom meču je stadion u Humskoj imao premijeru nove hibridne trave, a „parni valjak“ novih bordo-plavih dresova, koji su se ponovo pokazali taličnim.

Crno-beli su, dakle, na dobar način najavili revanš protiv Sabaha koji se igra u četvrtak od 21.00, ali je bilo vrlo dramatično tokom celog susreta, a posebno u poslednjih 15 minuta.

Partizan je u meč ušao posle šamara zarađenog u Azerbejdžanu i poraza od Sabaha (0:2), te je pred malobrojnom domaćom publikom želeo da popravi utisak na otvaranju sezone u Humskoj.

Međutim, već u 13. minutu svi su na stadionu doživeli hladan tuš, pošto je dete Partizana Sava Petrov izveo majstoriju i doveo Radnički u prednost.

Krenuo je u dribling „biciklicom“, prošao Kanutea, Natha i Belića, te levom nogom prelepo pogodio dalji ugao gola nemoćnog Jovanovića.

Gol nije slavio, već se odmah okrenuo ka tribinama i bukvalno izvinio zbog gola koji je dao, budući da je Petrov bio đak crno-belih.

Može se diskutovati da li je Partizan oštećen za penal u 7. minutu kada je Severina bio u „sendviču“ između golmana i Jamkama, ali i u 33. kada je lopta evidentno odsela na ruci Pejovića.

Ali, činjenica je da je dosta dugo trebalo Partizanu da odreaguje i pojača pritisak. To je učinio tek nakon još jedne prilike za goste, koju nije iskoristio Belaković.

Prvi je „povukao“ Menig sa dva solo prodora i konkretnom šansom u 31. minutu, ali ga je Rosić lako ukrotio.

Potom je Ksander Severina iskočio u prvi plan, najpre šutom sa ivice kaznenog prostora u 37. minutu, a potom i šansom koju je tri minuta kasnije kreirao Mateušu Saldanji, a on pogodio prečku.

 


U nadoknadi prvog dela je i Svetozar Marković imao veliku prliku posle kornera, ali je njegov šut glavom otišao pored gola.

Partizan jeste nastavio sa pritiskom u nastavku susreta, kao i sa promašajima ozbiljnih šansi.

Najveći zicer propustio je Saldanja u 54. minutu kada mu je Severina poslužio loptu kao na tacni, a on je sa peterca umesto gol od sedam metara, poslao fudbal pored leve stative.

Četiri minuta kasnije je i Bibars Natho promašio iz izgledne situacije na dodavanje raspoloženog Severine, a sve to mogao je da kazni još jedan Partizanov đak, ali je Belaković promašio za nekoliko centimetara.

Tu nije bio kraj zicerima za Partizan i Saldanju, pošto je Brazilac propustio novi u 72. minutu, tačnije izblokirao ga je Vanja Ilić i sprečio sigurno izjednačenje.

Ipak, Partizan je stigao do njega sedam minuta kasnije. Aranđel Stojković je bio oboren od strane Pejovića, a sudija Tomić je opravdano dodelio jedanaesterac koji je u gol pretvorio Bibars Natho.

Partizan je krenuo po preokret i do njega došao u 87. minutu. Dosuđen je slobodan udarac na oko 20 metara od gola, a loptu je uzeo najbolji pojedinac susreta Ksander Severina.

On je gađao kroz živi zid, gde je smetao Nemanja Nikolić, i baš tuda je prošla lopta i omela Rosića koji ovo nije mogao da odbrani.

Partizan je na taj način upisao veliku pobedu, koja bi mnogo mogla da znači na planu samopouzdanja pred nastavak sezone.

Be the first to comment on "CRNO-BELI PREOKRET: Partizan na krilima Natha i Severine srušio Nišlije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*