ZVEZDIN POKER KAO ODGOVOR PARTIZANU: Crveno-beli na krilima pojačanja razbili Nišlije!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su započeli novu sezonu.

Oni su večeras na “Rajku Mitiću“, u prvom kolu Superlige savladali ekipu niškog Radničkog rezultatom 4:0 (3:0).

Sve je praktično bilo rešeno u prvih pola sata utakmice, kada se mnogo toga izdešavalo.


Tek što je počela utakmica, domaći su iznudili slobodan udarac na dvadesetak metara koji je izveo Katai, potom je lopta pogodila Tolordavu u ruku u kaznenom prostoru Rdničkog i sudija Mitić je pokazao na belu tačku, iako je u nastavku akcije Bukari pogodio mrežu.

Katai je izveo najstrožu kaznu i poslao loptu pod prečku za vođstvo crveno-belih od 1:0.

Mimo očekivanja, usledio je period bolje igre Radničkog koji je stvorio nekoliko odličnih prilika, uglavnom iz kontranapada. Pretili su Mitrović, pa Petrov koji je dva puta pogađao stativu, Mićibući, Jovanović…, ali je Milan Borjan ostao nesavladan.

I kako se to obično događa, brojni promašaji su kažnjeni na drugoj strani terena. Mirko Ivanić je u 25. minutu asistirao novom Zvezdinom vezisti Kingsu Kangvi, koji sa oko 13 metara šalje precizan šut u mrežu golmana Drobnjaka – 2:0.

Šest minuta kasnije, sve je praktično bilo rešeno. Opet je Ivanić napravio pometnju u odbrani gostiju, njegov udarac je kratko odbio Drobnjak, a na tu loptu natrčao je Milan Pavkov i poslao je u mrežu za ubedljivih 3:0.

Do kraja prvog poluvremena mogao je i Ivanić da se upiše u strelce, ali je prečka spasila Nišlije.

Tek što je počelo drugo poluvreme, u strelce se upisao još jedan Zvezdin novajlija, Osman Bukari. Nišlije su pokušale da izvrše pritisak na protivničkoj polovini, ali kada su izgubili loptu ostalo je previše prostora ispred golmana Drobnjaka. Ivanić je povukao kontru, a akciju je realizovao Bukari za velikih 4:0 za Zvezdu.

U 52. minutu slična situacija, nova Zvezdina kontra, ovoga puta Katai je asistirao za Bukarija koji je još jednom zatresao mrežu, ali taj gol nije priznat jer je Katai bio u ofsajd poziciji.

Zvezda je zatim malo “prikočila“ i do kraja je rutinski završila posao, a Nišlije nisu uspele da dođu ni do počasnog gola.

 


Be the first to comment on "ZVEZDIN POKER KAO ODGOVOR PARTIZANU: Crveno-beli na krilima pojačanja razbili Nišlije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*