NOVA DRAMA: Komesar za suđenje ABA lige se žalio zbog Zvezde!

FOTO: KK Partizan

Finalna serija ABA lige počinje za manje od 72 časa, a još se ponajmanje govori o košarci.

Danas se saznalo ko će suditi prve tri utakmice između Partizana i Crvene zvezde, a tu nije bilo srpskih arbitara, što je izazvalo nezadovoljstvo crveno-belih.

 


Oni su poslali dopis ABA ligi, konkretno Srđanu Dožaiju, koji je postavljen kao komesar za delegiranje sudija ABA lige, a ovaj je izrazio žaljenje i nezadovoljstvo tim, prenosi portal B92.

Naime, Dožai je momentalno pisao sportskom direktoru Miliji Vojinoviću, a kako navodi ovaj portal, on mu je napisao da ne želi da se spušta na taj nivo komunikacije ni u kom slučaju.

Portal B92 objavio je i kompletan dopis koji je Dožai uputio Vojinoviću:

 Izuzetno sam iznenađen i žalostan povodom današenjeg dopisa KK Crvena zvezda i njihovom obraćanju meni kao Komesaru za delegiranje sudija ABA lige u vezi nominovanja sudija za prve tru utakmice finala plej-ofa ABA lige u sezoni 2022/23pa vas molim da me zaštitite od njihovih netačnih navoda, jer ovo je isključivo pritisak na mene kao Komesara za delegiranje sudija i već polako ide prema pozivu za javni linč.

Ne želim da se spuštam na ničiji nivo komunikacije koji nije fer i sportskom tonu, pogotovo ne na način da se u ovoj Ligi broje krvna zrnca, jer se ova naša ABA liga gradila i izgradila na način da se nikad nije gledalo ništa drugo osim kvaliteta.

U svom poslu od prvog dana isključivo se bavim regularnošću ABA lige, takmičenja na način da se najbolje sudije nominiraju (ukoliko su na raspolaganju) i da što bolje odsude svoje utakmice.

 


Na temelju toga sam i delegirao sudije za prve tri utakmice finalne serije ABA lige plej-ofa, jer mi trenutno od izabranih, boljih nemamo. U vezi sa linkom koji su mi dostavili, ne zanima me šta pišu novine, portali i slično, nego isključivo ono što posedujem, a to su pismeni dopisi četvorice srpskih sudija sa njihovim otkazima i to Belošević, Jovčić, Nikolić i Obrknežević koje vam u ovom “mail-u” dostavljam.

Da ne bi bilo zabune, njihovim otkazima meni se napravio najveći problem kod nominacija jer su mi oni svojim otkazima smanjili broj najboljih sudija, koji je trebalo da budu izglasani za utakmice finala plej-ofa ABA. Za kraj, u svome radu sve što radim i što sam do današnjeg dana radio isključivo je u skladu poštovanja internih akata (bylaws) i Pravilnika o radu sudijskog odeljenja ABA lige – piše u dopisu Srđana Dožaija.


BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "NOVA DRAMA: Komesar za suđenje ABA lige se žalio zbog Zvezde!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*