MONAKO SE RASPAO U NASTAVKU: Olimpijakos prvi finalista Evrolige!

EPA/TOMS KALNINS

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Monako rezultatom 76:62 u prvom polufinalu Evrolige.

Kaunas je spreman za završnicu Evrolige, a odmah u prvom polufinalu videli smo ubedljivu pobedu Olimpijakosa, a nije tako izgledalo da će biti.

 


Srpski trener Saša Obradović nije uspeo da se plasira u finale, iako je na poluvremenu imao 12 poena prednosti, a Olimpijakos velikim povratkom odlazi u borbu za trofej.

Epski raspad Monaka i samo 2 poena u trećoj četvrtini je negativni rekord Evrolige, izjednačili su najlošiju četvrtinu ikada u ovom takmičenju i zasluženo ostaju bez finala.

Olimpijakos je uprkos velikom broju promašenih bacanja, čak 14, uspeo da slavi dvocifrenom razlikom na krilima sjajnog Kostasa Papanikolaua koji je ubacio 15 poena, ali je sa 19 najefikasniji bio Saša Vezenkov, dok je 12 imao Mustafa Fal.

U redovima Monaka po 17 su imali Okobo i Džejms, a 11 poena ubacio je Džordan Lojd.

Utakmica je počela nekako čudno i obe ekipe su bile u grču, pa smo videli tri izgubljene lopte u prva tri poseda, a onda Olimpijakos promašuje dva zicera da bi Vezenkov prvi poen postigao sa linije za slobodna bacanja, 1:0.

Niko ništa nije mogao da pogodi i od prvog minuta (ne poseda) Monako stiče prednost i ne ispušta je. Bunio se Olimpijakos zbog suđenja, ali realno gledano problem je bio u njima i lošim faulovima koje su pravili u miksu sa velikim brojem promašaja.

Serija Majka Džejmsa od 8:0 na kraju prve četvrtine pogurala je momke u belim dresovima do vođstva 18:11, da bi Vezenkov uspeo da je vrati i sa 20:14 u korist Monaka završavamo prvi kvartal.

Druga četvrtina i 8:2 serija Olimpijakosa kojom se grčki tim vraća u meč, ali tu seriju prekida trojkom Džordan Lojd. Mekisik je ponovo pogodio nekarakterističan šut preko ruke…

 


Obradovićev tajm-aut je dao rezultat jer je Monako ponovo napravio seriju i stekao dvocifreno vođstvo sredinom druge četvrtine, pa se i na poluvreme otišlo sa 12 poena prednosti u korist Monaka, 41:29.

Kao što je gore spomenuto, treća četvrtina je odlučila sve. Ekipa koja dođe na Fajnal for i postigne samo dva poena u četvrtini, jasno je da nije zaslužila da ode u finale.

Dva poena u četvrtini je i negativni rekord Evrolige. Stekli su 12 poena na poluvremenu i sve se raspalo u toj trećoj deonici kada je Olimpijakos slavio sa ogromnih 27:2 i ovo će biti pobeda koju će crveno-beli dugo pamtiti.

U četvrtoj četvrtini se videlo da je Monako uzdrman i da će teško moći da se vrati u meč, iako su tu deonicu počeli pogođenom trojkom pa već tada imali više poena nego za celu treću četvrtinu.

Izabranici Jorgosa Barcokasa su se plasirali u finale, tamo će igrati protiv boljeg iz duela Barselone i Real Madrida koji počinje od 20 časova.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "MONAKO SE RASPAO U NASTAVKU: Olimpijakos prvi finalista Evrolige!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*