OBRADOVIĆ OTKRIO: Ovo je Partizanov PRIMARNI cilj!

FOTO: KK Partizan

Trener Partizana Željko Obradović izjavio je pred početak četvrtfinala ABA lige protiv Studentskog centra da se okreću glavnom cilju posle ispadanja iz Evrolige.

Primarni cilj koji smo imali je osvajanje ABA lige i u potpunosti smo posvećeni izazovima koji nas očekuju. Igramo protiv ekipe koja je pokazala da ne smemo da je potcenimo i koja je i ove i prošle sezone pokazala da ume da bude nezgodna„, rekao je Obradović na konferenciji za medije u Beogradu.

 


Na pitanje da li je ekipa spremna da se „prebaci“ sa Evrolige na ABA ligu, Obradović nema dilemu.

„Za mene je Evroliga završena priča, ni sa kim više ne pričam o onome što se desilo, svi smo se okrenuli novom cilju. Zamolio sam ljude iz stručnog štaba i igrače da se ne vraćamo na Evroligu i da razmišljamo samo o onome što nas čeka. Pretpostavljam da ćemo biti na nivou motivacije kao i do sada, a možda čak i motivisaniji, pogotovo jer su imali dosta dana da se pripreme. Poštujemo protivnika, ali želimo da pobedom počnemo plej-of“, istakao je Obradović.

Na pitanje o kadrovskoj situaciji, osim ranije operisanog Alekse Avramovića, svi su ostali u stroju, čak i Uroš Trifunović koji je na trening izašao sa zaštitnom maskom na licu.

„Trifunović je dobio juče jedan udarac na treningu u žaru borbe, ali je spreman i biće u sastavu“, dodao je trener Partizana.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović čestitao je kolegi sa klupe Olimpijakosa Jorgosu Barcokasu na nagradi „Aleksandar Gomeljski“ za najboljeg stručnjaka u Evroligi.

Obradović je u glasanju trenera klubova iz Evrolige okončao na drugom mestu iza Barcokasa.

„Zasluženo za Barcokasa, čestitam mu, imali su izvanrednu sezonu, njegove zasluge su tu. Olimpijakos je bio prvi u regularnom delu. Hvala svima koji su glasali za mene“, rekao je Obradović.

Prokomentarisao je Obradović i činjenicu da je Jam Madar izabran za najboljeg mladog igrača u Evroligi.


„Madaru će valjda to biti motiv da trenira još vrednije, njemu, a i svima ostalima“, zaključio je Obradović.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "OBRADOVIĆ OTKRIO: Ovo je Partizanov PRIMARNI cilj!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*