PETRIĆ OTKRIO: Partizanov stranac otišao u Tursku!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana u 21. kolu Mozzart bet Superlige Srbije igraće protiv ekipe Mladosti GAT u Humskoj (subota, 18.30).

Pred ovu utakmicu medijima se obratio šef struke crno-belih, Gordan Petrić.

On je, na početku, izjavio saučešće građanima Turske koji su pogođeni katastrofalnim zemljotresom.


– Pre nego što počnemo da pričamo o fudbalu, da u moje ime izjavim saučešće svima koji su se našli u ovoj tragičnoj situaciji. Gledaćemo da pomognemo koliko možemo, ali šta da radimo, život ide dalje… – istakao je Petrić, a onda nastavio o samom meču protiv Mladosti i iskušenjima koja očekuju njegov tim:

– Polako sutra ulazimo u ritam subota-četvrtak, nadam se da će moji igrači i stručni štab dugo ostati u tom ritmu tokom nedelje. Igramo protiv jedne ekipe protiv koje sam igrao prvu utakmicu u Novom Sadu. Gledajući njih, skoro 15 igrača je došlo ili otišlo, samo dva igrača su ostala iz te prošle utakmice. Biće zanimljivo, to su igrači koji su navikli da igraju pod pritiskom borbe za opstanak. Moji su igrači spremni, ušli su u neki ritam. Kreće ritam sutra, pa četvrtak, pa nedelja, pa četvrtak, pa nedelja, pa vikend derbi, spremni smo.

U prvom delu sezone Partizan je u triler završnici savladao Mladost u poslednjim trenucima meča.

– Sigurno da je taj gol koji je Sveta dao mnogo značio, pre svega igračima. Vi se sećate da sam ja potencirao da se igrači ostave na miru, samo oni mogu da izvuku klub iz krize u kojoj se našao. Mi smo tu bili servis koji bi trebalo da im pomogne. Ta utakmica je jedna slika u kojoj su svi na klupi bili omladinci, tako da nismo imali ni najjači sastav. Posle toga su počeli da se vraćaju igrači i sve što je za sada urađeno je njihova zasluga. Sigurno da je ta utakmica bila prekretnica. Posle derbija su počeli da se opuštaju i da pokazuju šta mogu.

To je bio Petrićev početak na klupi, a klub nije bio u zavidnoj formi.

– Nisam ni bio svestan da li smo favoriti ili nismo, tek sam bio došao. Nisam znao šta me očekuje ako izgubim tu utakmicu, tako da sam ušao rasterećeno. Nije bio taj meč onako kako treba da igra Partizan. Sutra je druga priča, ali ne treba se opuštati. Da se ne lažemo, mi se pitamo, ako budemo igrali onako kako znamo, neće biti problema.

Mladost je u prošlom meču protiv Javora imala pregršt šansi, ali je tim iz Ivanjice na krilima fenomenalnog golmana Strahinje Manojlovića ipak uspeo da slavi sa 3:2.

– Gledali smo ovo protiv Javora. Nisu imali sreće. To su sve igrači koji su igrali u našoj ligi, neki se vratili iz inostranstva, dobro ih poznajem od pre. Mogu da iznenade. Kada sve podvučete, sve zavisi od nas. Ako mi budemo na nivou i ne razmišljamo o utakmici u četvrtak. Sigurno da će biti i promena u timu.

Hamidu Traore neće igrati protiv Mladosti jer je otišao za Tursku kako bi doveo porodicu u Beograd.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

– Traore je imao problema sa zglobom, ali, pošto je njegova porodica u Turskoj, on je otišao da dovede porodicu u Beograd. To mi je jako bitno, da je siguran što se tiče porodice. Porodica je na prvom mestu, bio je, vratio se juče. Neće biti sutra u stroju, ali od ponedeljka-utorka će se priključiti ekipi, pa ćemo videti. Belić se požalio na temperaturu, on će doći na trening pa ćemo videti. Vujačić ima kartone, igraće Saničanin umesto njega.

Fuseni Dijabate ulazi u formu, a Petrićeve reči to potvrđuju.

 


– I on sam naglašava da se pripremio, da će biti njegova polusezona. On je igrač koji ima stvar koji drugi nemaju. Pokazivaće od utakmice do utakmice, mora da se ponavlja – zaključio je Petrić.

Petrić se osvrnuo i na izbore za predsednika Fudbalskog saveza Srbije i rekao da ako je „Nemanja Vidić odlučio da se kandiduje“ ne vidi „ko može da mu bude protivkandidat“.

– Ja sam 2009. predložio da Peđa Mijatović bude potpredsednik Partizana. Jedan od članova Upravnog odbora mi je rekao da ne može tako i da moram da lobiram. Ako moram da lobiram za Peđu onda stvarno. Isto tako i sad, ako mora da se lobira za Nemanju Vidića onda sa nama nešto nije u redu – izjavio je Petrić.

Na meču u subotu koji počinje u 18.30 na svakom ulazu biće postavljene kutije za prikupljanje pomoći za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "PETRIĆ OTKRIO: Partizanov stranac otišao u Tursku!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*