DIMITROV SE UZALUD PONADAO: Đoković se mučio, ali prošao u osminu finala!

EPA/ETTORE FERRARI

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Mastersa u Rimu.

Još uvek prvi reket sveta je bio bolji u duelu sa bugarskim teniserom Grigorom Dimitrovim, a po setovima je bilo 2:1 (6:3, 4:6, 6:1).

 


Đoković je slavio posle dva sata i 20 minuta vremena igre, u njihovom 12. međusobnom duelu. Bila je ovo njegova 11 pobeda, a jedini put je Dimitrov slavio pre tačno 10 godina.

Burno je počeo duel branioca trofeja u italijanskoj prestonici i trenutno 33. igrača sveta. Dimitrov je odmah na startu oduzeo servis protivniku sa „nulom“ i tako najavio potencijalno iznenađenje.

Umesto toga smo dobili seriju loših servis gemova dvojice tenisera, pa je tako Đoković odmah vratio brejk iako je gubio 40:0. Dimitrov je u trećem imao čak tri nove prilike za prednost i ponovo 0:40, ali ih nije iskoristio i tako praktično rešio sudbinu prvog seta.

Đoković je ostvario drugi uzastopni brejk za koji će se ispostaviti da mu je dovoljan i da slavi u prvom setu. Srbin je meč počeo sa tri gema u kojima je gubio 40:0, a iz toga je uspeo da dođe do 3:1.

Pri rezultatu 5:3 dvojica dobrih poznanika su odigrala najbolji gem meča na servis Dimitrova, tokom kog je Đoković imao čak četiri set lopte i sve četiri iskoristio.

Nije sjajno servirao 31-godišnji Dimitrov tokom meča, ali jeste u odlučujućim momentima poput ovog. Ipak, nije se pitao u narednom gemu kada je Đoković na svoj servis overio prvi set posle 44 minuta igre.

Nešto manje buran bio je start drugog seta u kom je Dimitrov prvi stigao do prilike za brejk, ali je nije koristio. Kao kazna, stiglo mu je ekspresno oduzimanje servisa već u narednom gemu.

Stekao se utisak da će Đokoviću ponovo jedan brejk biti dovoljan da osvoji set, te da je pred nama mirna završnica. Pitao se nešto i Dimitrov koji je zaigrao najbolje što ume.

U osmom gemu je vratio brejk ponovo sa „nulom“ i tada ulazi u seriju od čak 12 vezanih poena, bez odgovora protivnika. To je dovelo i do 0:30 na servis Đokovića u odlučujućem gemu drugog seta koji je naposletku i osvojio, time izjednačivši nakon nepuna dva sata igre.


Nažalost, po nepristrasne ljubitelje tenisa, to je bilo sve što smo videli od Dimitrova. Mučio se sa forhendom iz kog je imao mnogo neiznuđenih grešaka, a Đoković je na konto toga stigao do dva brejka prednosti koji su rešili pitanje pobednika ovog duela.

Đoković će u narednoj rundi u Rimu igrati protiv boljeg iz susreta Martin Fučovič – Kameron Nori.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "DIMITROV SE UZALUD PONADAO: Đoković se mučio, ali prošao u osminu finala!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*