HEROJSKA PARTIJA PARTIZANA: Real uz obilatu pomoć sudija srušio osakaćene crno-bele

Oslabljeni Partizan nije mogao u neverovatnom trećem meču da dođe do pobede, na kraju je ključan čovek za Real bio bivši igrač crno-belih Najdžel Vilijams-Gos.

Neverovatna noć, prepuna Arena nije bila dovoljna da se pometla Real Madrid. Oslabljeni Partizan Mozzart Bet je pao u finišu jer nije imao rešenja za Edija Tavaresa, ali i Najdžela Vilijamsa-Gosa koji je pogodio ključnu trojku za pobedu u poslednjem minutu 82:80.

Nema sada mesta tugovanju, druga meč lopta je zakazana već za četvrtak kada će Partizan na raspolaganju imati Matijasa Lesora, ali će isto tako Real imati Gabrijela Deka.

 


Ostaće žal zbog neverovatnog početka kada je Partizan Mozzart Bet igrao svemirsku košarku i u jednom momentu imao 15 poena prednosti. Real je ipak igrao strpljivo, koristio činjenicu da su crno-beli oslabljeni i da nemaju Matijasa Lesora da se rve sa Tavaresom. Sjajno je u nekim momentima igrao Smailagić, ali jednostavno na kraju nije bilo dovoljno mesa.

Čak je i početak utakmice bio za istoriju, da se danima prepričava. Od reakcije navijača koji su okrenuli leđa igračima Reala, pa do koreografije i serije Partizana od 9:0 koja je zapalila Arenu do neslućenih granica. Baš kao u prvoj utakmici Alen Smailagić je bio taj koji je rešetao sa svih pozicija, ali jedan detalj se izdvojio. Njegova druga trojka u stilu Stefa Karija koja je došla u idealnom momentu pošto je Real uhvatio malo daha i prišao na četiri razlike sredinom prvog kvartala, ali nisu imali odgovor na igru Partizana koja je teško mogla da se opiše, malo je reći atomska, bila je svemirska koja je donela 13 poena prednosti – 32:19.

Međutim, koliko god da je Partizan igrao borbeno, na drugoj strani je bio Real Madrid. Prekaljeni kralj, koji je uspeo da smiri strasti i dođe do svoje igre. Video se i umor kod nekih igrača Partizana, a gosti su krenuli sve više da pronalaze Tavaresa u reketu tokom druge deonice. A u toj situaciji, gorostas je nezaustavljiv. Kako je vreme prolazilo, Real je sve više smanjivao razliku. Ni dva tajm-auta Željka Obradovića nisu pomogla jer je napad crno-belih stao. Avramović i Anđušić su promašivali, a nalet Reala je samo na kratko zaustavio Naneli, ali to nije bilo dovoljno. Drugi period utakmice je bez dileme pripao Realu koji je prišao na samo 48:45.

 


Lebdeo je u vazduhu preokret i početkom drugog poluvremena, uprkos sjajnoj igri Smailagića i košu sa distance Anđušića, Real je bio u naletu i sredinom trećeg kvartala su uspeli posle trojke Hezonje (54:53).

Tada se videlo koliko fali Kevin Panter. Nije bilo nikoga u Partizanu da mu samo udelite loptu i pustite ga da sam rešava i kreira. Zato je Real imao i pet poena prednosti u jednom momentu pre nego što je Zek Ledej ubacio trojku. Real je u tim momentima išao na Najdžela Vilijamsa-Gosa koji je bio posebno raspoložen protiv bivšeg kluba, a Obradović je u finišu trećeg kvartala pokušao i sa Tristanom Vukčevićem koji je ubacio koš za kraj treće deonice – 63:66.

Mladi Vukčević je bio u centru pažnje i sjajnom odbranom na Hezonji posle koje je Egzum sjajno probio Tavaresa za 2+1 i buđenje publike.

Usledila su sigurno dva puna minuta loših odluka na obe strane. Partizan je propuštao da prekrene, a Real da slomi otpor i ode na nedostižnu prednost. Osetio je Obradović da je pravi momenat da pozove tajm-aut na nešto manje od sedam minuta pre kraja meča. Madar je bio precizan iz naredne akcije za 70:70 na semaforu.

Onda eksplozija koja se čekala. Igrao se koš za koš, sve do bombe Džejmsa Nanelija tri minuta pre kraja za 77:75. Ponovo je Partizan Mozzart Bet imao prednost. Ali samo na kratko jer je Tavares rutinski izjednačio. Ušlo se u poslednjih 90 sekundi, drama je došla do apsolutnog vrhunca. Pokušao je dva puta Ledej, i oba puta je bio neprecizan.

Na kraju čovek odluke bio je toliko pominjani Najdžel Vilijams-Gos trojkom na 24 sekunde pre kraja za nedostižnih 80:77.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "HEROJSKA PARTIJA PARTIZANA: Real uz obilatu pomoć sudija srušio osakaćene crno-bele"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*