MEKALUM SRUŠIO CRNO-BELE: Partizan PAO u Rusiji!

FOTO: KK Partizan

U derbi utakmici osmog kola Grupe A Evrokupa, košarkaši Partizana su poraženi u Krasnodaru od domaće Lokomotive rezultatom 101:94.

Sada oba tima imaju skor od šest pobeda i dva neuspeha.

Lokomotiva je bolje započela meč i predvođena izvanrednim šuterom Erikom Mekalumom povela je sa 14:6 posle tri minuta igre. Ali, Partizan je igrao sve bolje u odbrani, gde se kapiten Zagorac posebno isticao, dok su napadački glavne uloge preuzeli Gregor Glas i Zak Ledej.

 


Poenima Ledeja sa linije penala, Partizan je poveo sa 23:22, a tokom druge deonice crno-beli su uglavnom uspevali da održe blagu prednost koja je u finišu tog dela igre dostigla i “plus pet“ – 42:37. Ali, kao i mnogo puta ove sezone, Partizan olako dozvoljava rivalu da uđe u seriju i već do poluvremena Lokomotiva pravi preokret za 45:42 u korist domaćih posle prvih 20 minuta igre.

Početak drugog poluvremena obeležila je druga tehnička greška za Džonatana Motlija, ujedno i njegovo isključenje, što je bio veliki hendikep za Lokomotivu u nastavku meča. Sjajni centar je u prvom poluvremenu uz Mekaluma bio najefikasniji kod domaćih sa 11 poena, šest skokova i dve asistencije.

Njegovim izlaskom se Erik Mekolum dodatno raspucao, preuzeo je veću odgovornost na sebe, održavao vođstvo domaćih, ali Partizan je večeras imao izvanrednog Gregora Glasa koji je svojim trojkama održavao crno-bele rezultatski u igri. Poenima Smailagića, Partizan je izjednačio na 62:62, na tri minuta pre kraja treće deonice, na šta je uzvratio Kid. Međutim, utisak je da se Partizan previše oslonio na Glasa u napadu, gotovo svaki napad u tim trenucima se završavao njegovim pokušajima za tri poena, ali mladi Slovenac je izgubio sjajan ritam, ušao u seriju promašaja, što na drugoj strani koristi Kvin Kuk i svojom trojkom vraća Lokomotivu na “plus pet“ – 67:62.

Reagovao je Željko Obradović tajm-autom, ali crno-beli ne koriste još dva napada, domaći su stigli i do “plus osam“, a onda konačno Panter pogađa trojku i smanjuje na 70:65 na kraju treće deonice.

Ni početak četvrte deonice nije doneo boljitak u igri Partizana, dok je kod domaćih sve važniju ulogu preuzimao Kvin Kuk, čijom trojkom je Lokomotiva povela sa 76:67.

Uzvratio je Zagorac, potom Panter sa linije penala smanjuje na 76:72, ali nezadrživi Mekalum iz teške pozicije pogađa novu trojku za 79:72.

Posle Obradovićevog tajm-auta Panter pogađa trojku, a posle odlične odbrane Avramović poentira u kontranapadu i Partizan je ekspresno prišao na 79:77.

Nikako crno-beli nisu mogli do izjednačenja, a novu nadu je doneo Dangubić svojim poenima za 86:84. Međutim, opet taj Kvin Kuk, nova njegova trojka za 89:84.

Kada je i Stenton Kid na minut i po pre kraja pogodio trojku za 96:88, postalo je jasno da Partizan neće moći do preokreta. Usledila je penal završnica, jer bi mogla da bude bitna i koš-razlika za konačan plasman  na kraju ligaškog dela sezone.

Fenomenalni Mekalum je sa 33 poena bio najbolji u pobedničkoj ekipi, Kid je upisao 16, Kuk 15 poena, a Motli je pre isključenja upisao 11 poena, sve u prvom delu igre.

U Partizanu Glas 18 poena /trojke 4 od 10/, Ledej ga je pratio sa 19, Avramović je upisao 15, a Panter 14 poena.

 


Be the first to comment on "MEKALUM SRUŠIO CRNO-BELE: Partizan PAO u Rusiji!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*