EVROLIGA POTVRDILA: Ovako će Real biti čuvan u BG!

EPA/Juan Carlos Hidalgo

Treća utakmica četvrtfinala Evrolige označena je kao „susret visokog rizika“ nedugo posle svega što se desilo u Madridu u četvrtak uveče.

Od tada se gotovo neprestano govori samo o tome šta košarkaše Reala čeka u Beogradu i kakve će biti bezbednosna situacija. Mediji širom Evrope pisali su o tome da je Real Madrid izneo listu bezbednosnih zahteva koje su Partizan Mozzart Bet kao klub i država Srbija prihvatili, a Evroliga je u danu utakmice potvrdila istinitost onoga što se danima spekulisalo.

 


Podsetimo, ekipa je iz Madrida doputovala u ponedeljak kasno popodne, a na aerodromu „Nikola Tesla“ autobus je čekao ekspediciju na samoj pisti, kako bi se izbegao prolazak kroz zgradu i terminale, te eventualni susret sa navijačima. Tako će biti i u povratku.

Blankosi su ispred poznatog beogradskog hotela stigli u miru, nije bilo nikakve gužve niti nereda, ali je po potvrdi Evrolige ekipa dobila profesionalnu pratnju bezbednosnih snaga 24 sata.

Specijalne jedinice pratiće svaki pokret igrača i članova stručnog štaba, kao i kretnju ljudi u hotelu, pogotovo onih koji pokušaju da uđu u lobi i šetaju se po zgradi.

Takođe, doneta je odluka da se značajno pojača obezbeđenje na tribinama i oko dvorane, a kako se može čuti, isto je na nivou kao da je na programu večiti derbi koji je sam po sebi uvek utakmica visokog rizika.

Podsetimo, oba ovogodišnja večita derbija u Evroligi prošla su bez i najmanjeg incidenta zbog odlične organizacije obe kluba, pa se očekuje da isti slučaj bude i večeras. Pojedinačne ispade teško da bilo ko može da predvidi, odnosno momenat kada bi tako nešto moglo da se dogodi, a Partizan Mozzart Bet je ove sezone već imao slučaj kada je nesavesnog gledaoca udaljio sa tribina i zabranio mu doživotno ulazak na utakmice…

Kako se najavljuje, večerašnjem duelu Partizan Mozzart Beta i Real Madrida prisustvovaće i sportski direktor Evrolige Ibrahim Erkan.


S obzirom na dugogodišnje iskustvo organizacije događaja visokog rizika, nema apsolutno nikakve dileme da će sve biti organizovano na najvišem nivou. I bez greške.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "EVROLIGA POTVRDILA: Ovako će Real biti čuvan u BG!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*