ŠPANSKA STOKA: Partizan PONIZIO Real, Madriđani od nemoći započeli tuču, crno-belima nova pobeda!

Košarkaši Partizana savladali su Real u Madridu i u drugoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige rezultatom 95:80 u utakmici završenoj 100 sekundi pre kraja.

Prisustvovali smo neverovatnoj tuči među igračima na 1:40 pre kraja, a kako su svi igrači bili na parketu, sudije su odlučile da se u tom momentu završi meč.

 


Crno-beli su tako sa dva „brejka“ poveli 2-0 i došli na samo jedan korak od plasmana na fajnal for u Kaunasu.

Prvu priliku da taj veliki poduhvat „overe“ imaće u rasprodatoj Štark areni 2. maja, a u slučaju eventualnog poraza još jednu „meč-loptu“ pred domaćom publikom dva dana kasnije.

Za razliku od prvog meča u seriji kada je Kevin Panter trojkom na 0,4 do kraja doneo trijumf u dramatičnoj završnici, ove večeri je tim Željka Obradovića gospodario parketom u „WiZink centru“ i pokazao da je trenutno bolji od „kraljevskog kluba“.

Madriđani su bili lišeni usluga Valtera Tavaresa i Fabijena Kozera, što se i te kako osetilo, dok povratak Vensana Poarijea nije mogao da nadomesti izostanak dominantnog gorostasa iz Dominikanske republike.

Partizan je utakmicu otvorio uraganski, serijom 9:0 koju je započeo Jam Madar polaganjem, nastavio Kevin Panter trojkom, a nadovezali su se Matijas Lesor i Janis Papapetru.

Real je meč započeo šutevima za tri poena koje su pogađali Najdžel Vilijams-Gos, Mario Hezonja i Rudi Fernandes, ali je srpski tim uspevao da održava razliku.

Na kraju prve deonice Džejms Naneli je ubacio trojku za 19:31, a posle 10 minuta bilo je +10.

Real bolje otvara drugu četvrtinu i pravi seriju 7:0, ali nakon tajm-auta Željka Obradovića kreće velika serija Partizana.

Nekako ju je započeo Alen Smailagić fantastičnim zakucavanjem za 28:35, a onda je krenulo da pljušti – trojka Papapetrua, pa Smailagića, dvojka iz okreta Madara i trojka Pantera za 32:45.

Uvećao je to Partizan do odlaska na veliki odmor – 37:51.

Očekivala se reakcija Reala u nastavku i do nje je zaista došlo. Pre svega u promeni odbrane koju je predvodio energični Rudi Fernandes.

Njegovom trojkom nakon tri minuta igre kompletirana je serija Reala 11:2 kojom je domaći tim prišao na samo 48:53.

Tada na scenu stupa Džejms Naneli i pravi potez koji potpuno menja tok meča – na isteku napada pogodio je trojku sa zvukom sirene, a pritom je Vensan Poarije napravio faul.

Uzalud su sudije gledale snimak, sve je bilo čisto, a sa tih 3+1 Naneli je zaustavio nalet Reala i pokrenuo juriš Partizana do nove dvocifrene prednosti.

Iako je Rudi Fernandes do kraja treće četvrtine ubacio tri trojke, Partizan je odbio sve te nalete, a posebno furiozan bio je finiš – trojkom Ledeja i polaganjem Avramovića u kontri za 62:75.

To je samo bio uvod u rapsodiju koja je usledila u poslednjoj četvrtini. Započeo ju je Kevin Panter trojkom iz driblinga preko Serhija Ljulja, a potom redom nastavili Egzum sa pet vezanih poena i Ledej trojkom za maksimalnih +18 – 69:87.

To je nešto više od šest minuta pre kraja meča i praktično je tada bilo sve rešeno. Ne samo da je popustio pritisak sa tribina, već su i igrači Reala svojim govorom tela pokazali da je ovde sve gotovo.

I to možda ne samo u ovom meču ili Madridu, već i u čitavoj seriji.

Koliko je Real bio nemoćan videlo se u opisanoj završnici u kojoj su frustraciju iskazali na nesportski način i za to bi morali da budu kažnjeni. U svakom smislu.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Dante Egzum sa 19 poena, Zek Ledej je dodao 15, Džejms Naneli je postigao 16, dok je 14 imao Kevin Panter. Kod Reala su najraspoloženiji bili Mario Hezonja i Rudi Fernandes sa po 16 poena.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "ŠPANSKA STOKA: Partizan PONIZIO Real, Madriđani od nemoći započeli tuču, crno-belima nova pobeda!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*