ŽELJKO OBRADOVIĆ PODIGAO GROBARE: Važno je da Partizan ode na F4

FOTO: KK Cedevita/Ales Fevzer

Košarkaši Partizana u ponedeljak kreću put Madrida čarter letom, gde ih u dva dana čekaju dva meča Top 8 faze Evrolige protiv Real Madrida.

Crno-beli će prvi meč igrati u utorak od 20.45, a drugi dva dana kasnije, u četvrtak u isto vreme.

 


Pre puta u Madrid, trener Partizana Željko Obradović održao je konferenciju za novinare.

„Svima je jasno da igramo protiv tima koji ima želju da ide na titulu, takve ambicije se ne menjaju. Oni igraju večeras sa Huventudom, Korneli i Poarije nisu bili u sastavu za taj meč, kao ni Serhio Rodrigez. Jasno je da je to tim sa ogromnim iskustvom. Rodrigez, Rudi i Ljulj toliko toga su prošli iza sebe i u klubu i u reprezentaciji. Tavares, Jabusele, Dek. Igrači koji su iskusni. Hezonja i Musa, mladi igrači sa ovih prostora, daju veliki kvalitet, Abalde igra sa velikom energijom, imaju spoj mladosti i iskustva. Svi su sposobni da iskoče i da daju 15-20, pa i 25 poena ako treba“ – počeo je Obradović, koji je istakao da očekuje drugačiji duel nego što su bila dva ligaška u Evroligi.

„Očekujem da će meč da bude drugačiji nego ova dva ligaška. Probaće da se adaptiraju na način na koji mi napadamo, znali smo i mi to, pokušali smo da reagujemo posle povratka iz Podgorice. Dok ne izađemo na parket, da vidimo ko će biti u sastavu. Mada oni sa takvim rosterom… Nebitno ko je u sastavu, uvek će biti favoriti. Mi nemamo zdravstvene probleme. Hoćemo da vidimo šta možemo u Madridu. Kako smo se ponašali i u ligaškom delu i sada. Ovo je specifično, potrebne su tri pobede. Očekujem da će biti makar interesantno“ – rekao je trener crno-belih, koji je istakao i da je ekipa posle duela u Podgorici imala slobodan dan.

„Pravo smo došli na trening, dao sam im da juče imaju slobodan dan posle tog treninga kad smo došli iz Podgorice. Nemam nikakvu dilemu da će Real igrati sa velikom motivacijom i da nije bitno što su igrali večeras“ – poručio je Žoc, a zatim podigao papir i obrazložio.

 


„Sve je bitno, ideš iz jedne u drugu. Mogu da vam pokažem izveštaj skauta. Onda se posle prvog meča napravi analiza, sitne promene za narednu, tako je u plej-ofu, posebno kada se igra na tri dobijene. Ne potcenjujemo Real, oni su favoriti. Svi klubovi koji su imali prednost domaćeg terena uglavnom su se kvalifikovali za F4, ali ima onih koji nisu. Imamo nadu da se borimo i damo sve od sebe. Oni znaju da su bili uz nas, vera nam je davala snagu da se podignemo. Navijači nam veruju, moramo i mi sami sebi da verujemo. Ono što je najbitnije sledi, plej-of Evrolige, plej-of ABA, igrali smo to da bismo došli u ovu situaciju, da damo sve od sebe. Kolektivna igra mora da dođe do izražaja“ – rekao je Obradović, koji je pred novinarima podigao papire za skauting.

Istakao je trener crno-belih i da dopušta igračima da sami predlažu.

„Pripremamo se kao za svaku utakmicu. Desilo se da smo skoro igrali sa njima, znaju i oni sve o nama. Naravno da kada analiziraš prethodnu utakmicu i onu prvu, dolaziš do zaključaka da vidiš šta treba da bude drugačije. I na treningu kada smo krenuli da pričamo o našoj odbrani, svidela mi se reakcija igrača da su oni ti koji treba da donose odluke. Kad pričamo o taktici, igri u odbrani, volim da diskutujem sa njima i da oni shvate da je to taj način, ne da u toku utakmice bude drugačije. Dolazili su i da predlože nešto, verujem igračima. Gde je njihova zona komfora veća, onda je to dobro. Uradićemo to i ovog puta“.

Istakao je Obradović Tavaresa kao najbitnijeg šrafa u igri Madriđana.

– Igramo protiv tima koji zajedno ima veliki kvalitet. Ako pogledate minutažu tokom sezone. Niko nema veliku mintažu. Sve počinje od Tavaresa koji je najdominantniji u Evropi, kao i svi i on ima neke stvari koje mislimo da možemo da koristimo protiv njega. Bitno je da li će ova dva visoka da igraju, Poarije i Korneli, na njih mislim. Tavares je petica, ko ulazi ako on nije na terenu, Poarije je bio prvi, Kornelija su koristili. Protiv Makabija igrali su sa Jabuseleom na poziciji centra, razgovarali smo o tome, o reakcijama. Utakmica će da pruži odgovor i moramo da odreagujemo i da vidimo koji su najbolji načini i da odgovorim na njihove petorke gde mogu da igraju sa igračima koji mogu da preuzmu, da budu agresivni.

Istakao je Žoc i da želi da ode na Fajnal for s Partizanom.

– Važno je za Partizan, pred ovim igračima je velika prilika, da shvate šta znači pobediti u plej-of seriji. Što se tiče mene, to nije bitno, važno je da Partizan prođe na F4. Ne mogu da budem motivisaniji od ovoga, bili smo šesti. Hoćemo da napravimo ta tri koraka i da prođemo dalje – zaključio je Obradović.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "ŽELJKO OBRADOVIĆ PODIGAO GROBARE: Važno je da Partizan ode na F4"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*