ŽELJKO OBRADOVIĆ: Partizan i Zvezda zaslužuju stalna mesta u Evroligi

FOTO: KK Crvena zvezda

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je posle pobede nad FMP Železnikom (105:61) da je ekipa igrala izuzetno ozbiljno od početka do kraja i dodao je da je važno što je neke igrače odmorio i raspodelio minutažu pred duplo kolo Evrolige.

 


Takođe, dodao je da i njegov klub i Crvena zvezda zaslužuju da budu stalni učesnici elitnog takmičenja.
„Otvorili smo utakmicu veoma ozbiljno, postava koja je počela meč je igrala veoma čvrstu odbranu i nismo spuštali nivo igre do kraja“, rekao je Obradović na konferenciji za medije.
Apostrofirao je Obradović značaj raspodele minutaže u ekipi pred teške mečeve protiv Monaka (utorak) i Olimpije (četvrtak).
„Nedostajala su nam četiri igrača, Frenk Kaminski je dobio udarac protiv Panatinaikosa, probleme imaju i Danilo Anđušić i Pi Džej Doužer, a duže je van stroja Uroš Trifunović. Zbog toga je bilo izuzetno važno da raspodelimo minutažu i rasteretimo igrače pred teške izazove u Evroligi“, dodao je Obradović.
 


Na pitanje novinara o proširenju Evrolige i ulasku Dubaija u elitno takmičenje, što bi moglo da ugrozi pozicije Partizan i Crvene zvezde kao učesnika, Obradović je dao zanimljiv odgovor.
„Mogu samo da kažem da sam apsolutno siguran da i Partizan i Crvena zvezda apsolutno zaslužuju da budu stalni učesnici Evrolige, svaka utakmica u Beogradu to dokazuje. Što se tiče Partizana, znam da smo prošle sezone bili najgledaniji tim na domaćem terenu, a putem TV-a samo je Real bio gledaniji od nas i to samo zato što je igrao Fajnal-for“, zaključio je Obradović.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "ŽELJKO OBRADOVIĆ: Partizan i Zvezda zaslužuju stalna mesta u Evroligi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*