BERTOMEU SE OGLASIO: Poznato da li će ABA liga i dalje imati mesta u Evroligi!

FOTO: KK Crvena zvezda

Prvi čivek Evrolige Đordi Bertomeu demantovao je informacije da će se Evrolige zatvoriti od 2023. godine.

 Svake dve-tri godine se pojavi takva informacija. Mi trenutno ne radimo na tome. Radimo na povećanju broja klubova sa fiksnom licencom. Brzo će taj status da dobiju Asvel i Bajern, a radimo i sa Albom. Želimo da imamo 16 klubova sa licencom. Radimo na novom modelu Evrokupa. I dalje dva mesta iz Evrokupa vode u Evroligu – istakao je Bertomeu u emisiji na MaxBet radiju.

– Uvek smo govorili da je ABA liga fundamentalna za evropsku košarku, zbog količine talentovanih igrača, sudija i klubova i to neće da se promeni. Uvek ćemo da imamo predsatvnika ABA lige u Evroligi. Takođe ćemo imati u Evrokupu klubove iz ABA. Da li će predstavnik regiona biti šampion ili neki drugi klub, to ćemo da donosimo na godišnjem nivou. Ne mora šampion uvek da bude u Evroligi. U Evrokupu planiramo da imamo više klubova sa višegodišnjom licencom – istakao je Bertomeu.

Ove nedelje počinje finalna serija ABA lige u kojem se sastaju Crvena zvezda i Budućnost.

– Uvek je bilo zabrinutosti oko završetka ABA lige. Želja je da se završi bez incidenata, jer smo imali suprotne primere prethodnih godina. Ako se to ponovi neće pomoći u afirmaciji lige.

Be the first to comment on "BERTOMEU SE OGLASIO: Poznato da li će ABA liga i dalje imati mesta u Evroligi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*