KAKVE REČI: Srce mi se cepa, ali Partizan osvaja Evroligu!

FOTO: Euroleague

Majk Batist, nekadašnji američki košarkaš, govorio je o aktuelnoj sezoni Evrolige u intervjuu za „Basketnews“.

Batist je nekadašnji košarkaš Fenerbahčea i Panatinaikosa i dugi niz godina je radio sa Željkom Obradovićem i osvojio mnogo titula.

 


Batist je sada trener u Hjuston Roketsima i u intervjuu za „Basketnews“ je govorio o sezoni Evrolige i koga vidi u finalu u Kaunasu.

„Glasam za mog starog trenera Željka Obradovića. Zajedno smo osvojili tri šampionske titule u Evroligi i ići protiv njega je veoma čudno, pa to neću da radim sada. Znam da će Partizan biti jako dobro pripremljen jer se nijedan drugi trener ne sprema kao Željko Obradović, tako da ću se kladiti na njega“, počeo je priču Batist.

Željko Obradović je pobedio u 20 od 21 plej-of serije u Evroligi i Majk Batist je bio deo tog jedinog poraza koji se dogodio 2006. godine.

„Samo zbog tog jednog poraza neću ići protiv njega“, rekao je Batist i nastavio da se smeje.

„Partizan ima Obradovića uz sebe, ali Dante Egzum igra fantastično, gledao sam neke njihove utakmice i video sam kako kontroliše tempo i kako poentira, a uključuje i ostale igrače. Imaju i Kevina Pantera koji može da se ‘zapali’ u svakom trenutku i imaće veliku ulogu u nastavku sezone. Kada pričamo o poenima u pravo vreme, on će uvek pustiti da ga utakmica navodi i uzimati ono što mu odbrana nudi. Znam da će se Real Madrid boriti do poslednjeg momenta, a mislim da će na kraju sve da bude svedeno na nekoliko strategija i nekoliko šema u čemu je Obradović najbolji i mislim da će to biti odlučujući faktor“.

 


U Kaunasu Batist predviđa Partizan, Olimpijakos, Barselonu i Monako.

„Srce mi se cepa što moram da biram između Željka Obradovića za koga sam igrao i Šarunasa Jasikevičijusa koji mi je bio brat i saigrač, osvojili smo titule zajedno. Sada sam nervozan što moram da donesem ovako tešku odluku. Ipak, mislim da učitelj pobeđuje učenika i Partizan ide u finale protiv Olimpijakosa, a u finalu, naravno, verujem da pobeđuje Partizan“, rekao je Batist.

BONUS VIDEO:

 


1 Comment on "KAKVE REČI: Srce mi se cepa, ali Partizan osvaja Evroligu!"

  1. Da li imate neke novinare koji ne navijaju za ovaj drugi klub iz Beograda nego samo lupetate i pišete prazne priče i dižete ih u nebo,a još nisu ni na zemlji čvrsto…opet su oni osvojili sve koliko vidim,a što će na kraju saldo pehara biti 0 to nema veze…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*