UJEDINILI SE VLAST I OPOZICIJA: Evo šta kažu političari o velikom uspehu Partizana!

FOTO; ABA liga/Dragana Stjepanović

Partizan se posle dugo čekanja konačno vratio u Evroligu i posle prve sezone odmah je uspeo da se domogne plasmana u Top 8.

Parni valjak je predvođen Željkom Obradovićem bio pravi strah i trepet u elitnom takmičenju, pa je regularni deo završio na poziciji šest, a sada ga čeka četvrtfinalna serija protiv Real Madrida, koji će imati prednost domaćeg terena.

 


Uspehe crno-belih pomno su pratili njihovi navijači, a među njima se nalazi i veliki broj političara, što iz vlasti, što iz opozicije.

Ministar prosvete Branko Ružić kaže za Novu da je odličan rezultat Partizana sled okolnosti.

„Ova sezona pokazuje ono sto se i pre znalo, da je KK Partizan institucija koja predvođena Željkom Obradovićem može da se vrati na staze stare slave i da pokaže da je jedna od najboljih ekipa u Evropi. Kada imate dobru sinergiju rukovodstva kluba, stručnog štaba i igrača, odličan rezultat je logičan sled okolnosti a to potvrđuje i prepuna ‘Arena’ i navijači koji su dokazali da prave najbolju atmosferu“, ističe ministar Ružić.

Na pitanje da li će učestvovati u akcijama za otplatu poreskog duga, Ružić odgovara:

„Učestvovaću u porezu spram mogućnosti. Ako pomaže voljenom klubu – svakako ću podržati. Za druge se navija, Partizan se voli“, zaključuje Ružić.

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) i narodni poslanik Pavle Grbović kaže za Novu da ovo sjajna sezona košarkaškog kluba Partizan i da dosadašnjim uspesima nije došao kraj.

„Sezona je sjajna i verujem da dosadašnjim uspesima nije došao kraj. Mislim da nismo do kraja svesni kakvu privilegiju imamo zbog toga što je najveći evropski trener svih vremena naš sunarodnik i savremenih i što sedi na klupi Partizana. Čovek kome cela Evropa bezrezervno odaje priznanje i čija se veličina ne dovodi u pitanje nigde, osim među pojedinima u njegovoj zemlji“, kaže Grbović za Novu.

Na naše da li će učestvovati u akciji navijača za prikupljanja novca za otplatu poreskog duga, narodni poslanika kaže da ima ozbiljnu moralnu dilemu.

„Kad je reč o poreskom dugu priznajem da imam ozbiljnu moralnu dilemu jer smatram da je obaveza uprave, a ne navijača da plaća porez i izmiruje obaveze i stara se o finansijama. Međutim, u ljubavi tvrdoglava principijelnost nije baš preporučljiva tako da ću „pronaći“ izgovor da pomognem koliko mogu. Koliko god da se novca prikupi na taj način to može da bude samo kratkoročna pomoć, a ne održivo rešenje i zbog toga ću nastaviti da se zalažem za privatizaciju sportskih klubova“, zaključuje Grbović.

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić objašnjava za Novu da su utakmice KK Partizan u Evroligi prava turistička atrakcija.

 


„Učestvovaću u svakoj akciji koja doprinosi oporavku sportskog društva, ali i svih selekacija, naročito košarkaškog kluba koji je ove godine isplivao kao najdomininantji klub u okviru sportskog društva. Najvažnije, svi zaboravljaju da su utakmice Partizan u Evroligi postale prava turistička atrakcija. To je gotovo neverovatno. Sportski brend koji je nedostajao Beogradu kao gradu, a ja ne mogu da odbranim od zahteva za ulaznice iz Crne Gore, Bosne ili Makedonije. To se nikada nije dešavalo ranije, uprkos uspesima Zvezde ili Partizana. Ovo je ozbiljan brend“, podvlači Ljajić i dodaje:

„Lagao bih ako bih rekao da sam na početku sezone očekivao plasman u Top 8, a posebno nisam očekivao ovakvu pažnju javnosti što je verovatno posledice neuspeha drugih klubova Sportskog društva Partizan. Sve energija Partizanovaca usmerila se ka košarci, što je više nego vidljivo i što se prilično oseća na tim utakmicama“, podvlači naš sagovornik.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "UJEDINILI SE VLAST I OPOZICIJA: Evo šta kažu političari o velikom uspehu Partizana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*