IGRAO ZA PARTIZAN, PA PORUČIO: Draža mi je Crvena zvezda!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Legendarni makedonski napadač Milko Đurovski prokomentarisao je svoj kontroverzan transfer iz Crvene zvezde u Partizan.

Njegov prelazak 1986. i dalje je predmet kontroverzi. Bio je to prvi transfer između dva „večita“ beogradska rivala.

 


„Dok god postoje Crvena zvezda i Partizan pitaće se ljudi zašto sam to uradio. Ima svega tu, najviše toga što sam bio drugačiji, pare me nisu zanimale. Dinamo mi je nudio kuću na Pantovčaku, ja sam želeo da me pamte, tako sam razmišljao. U Crvenoj zvezdi je tada bilo tako, dođe neko sa strane i njemu sve daju, naša deca čekaju“, rekao je Đurovski za „Glas Srpske“.

„Uvek navijam za Crvenu zvezdu, tako je bilo i kad sam bio u Partizanu. Čim se završi utakmica, ja pitam šta je radila Crvena zvezda. Zvezdaš sam okoreli, ne mogu navijati za Partizan iako sam četiri godine tamo proveo, drag mi je, ali to se ne može porediti“, dodao je Makedonac.

„Zvezda je za mene svetinja, ali ona do 1991. godine. Mene je napravila, obožavam je. Moraš shvatiti, u nekadašnjoj Jugoslaviji ako igraš za Crvenu zvezdu to je vrh, kakav Real Madrid, kakvi bakrači. Italijani, Španci, ma nebitno, sve bi fudbaleri dali da su igrali za Crvenu zvezdu tada“.

Đurovski je bio jedan od najboljih jugoslovenskih fudbalera osamdesetih, a žali što nije zaigrao za splitski Hajduk.

„Žao mi je što nisam igrao za Hajduk. Sportski govorim. Tad me Ante Mladinić želeo. Posle Zvezde, u bivšoj Jugi za mene je Hajduk najveći klub. Ne znate da sam odbio da putujem u Milano protiv Intera kada je Branko Stanković bio trener. Tada sam mogao da dođem u Split. Međutim, bata Stane nije bio zlopamtilo i već sledeću utakmicu me stavio u igru“, rekao je Đurovski.

 


„‘Bili’ imaju sjajne navijače, ali danas bi se oni petljali u vođenje kluba, slično je i u Zvezdi i Partizanu. U Dinamu nije, tamo je sve posloženo. Mamić je to sredio, ali su ga sklonili. To će se odraziti i na reprezentaciju Hrvatske. Oni će sad početi polako da padaju. Naš problem je mentalitet. Kad sam igrao za reprezentaciju Jugoslavije, na ta okupljanja smo išli da se malo zezamo. Hrvati su bili u početku drugačiji, napravili su uspeh, ali to je isti mentalitet, stigne te to pre ili kasnije. Teško će ponovo nešto napraviti u budućnosti jer je zaean taj naš mentalitet“.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "IGRAO ZA PARTIZAN, PA PORUČIO: Draža mi je Crvena zvezda!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*