ZVEZDA SRUŠILA SPARTAK: Crveno-beli na korak od toga da i matematički obezbede titulu

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Spartak u Subotici sa 4:1 u meču 29. kola Superlige Srbije.

Zvezda je bila dominantna u oba poluvremena, drame nije bilo i crveno-beli su sada na korak od toga da i matematički obezbede titulu.

Prednost ekipi Miloša Milojevića doneo je Osman Bukari u sedmom minutu, da bi već u narednom Noboru Šimura poravnao na 1:1. Do kraja prvog poluvremena Aleksandar Katai je opet doneo prednost Zvezdi, a Kings Kangva je u 55. minutu rešio pitanje pobednika. Konačan rezultat postavio je Katai prelepim golom iz slobodnjaka u 82. minutu.

 


Zvezda je sada prva sa 79 bodova, preciznije 21 više od drugoplasiranog TSC-a koji ima meč manje i ukoliko kiksne, crveno-beli će obezbediti titulu pre početka plej-ofa.

Spartak je nakon ovog poraza ostao na 13. poziciji sa 25 bodova i do kraja sezone će se boriti za opstanak.

Meč je počeo pritiskom Zvezde, pa je Osman Bukari imao prvi udarac, ali mu je lopta prešla preko noge i završila daleko od gola.

Prvi gol viđen je u sedmom minutu, a sve je prouzrokovala greška golmana Miše Dubljanića koji je bespotrebno istrčao. Aleksandar Katai je proigrao Bukarija, koji je brzo trčao, zaobišao golmana i pored dva defanzivca domaćih ubacio loptu u mrežu bez problema.

Međutim, brzo je stigao odgovor domaćina. Nesmotrenost odbrane Zvezde je prouzrokovala korner za Spartak, koji je to maksimalno iskoristio. Noboru Šimura je visoko skočio na centaršut, Milan Rodić nije uspeo da ga blokira, a Milan Borjan nije mogao da odbrani, pa je na semaforu stajalo 1:1.

Zvezda je u nastavku prvog dela pretila preko Kingsa Kangve koji je odlično centrirao, a Katai je dva puta zapretio glavom.

U 21. minutu videli smo gužvu u šesnaestercu Spartaka nakon kornera, pa je najpre Aleksandar Dragović sa tri metra glavom pogodio prečku, a onda je načinjen faul nad Strahinjom Erakovićem za penal.

Sudija se konsultovao i sa VAR sobom, igrači Spartaka se nisu mnogo bunili, a Katai je uzeo loptu u svoje ruke. Pogodio je bez problema, ali je sudija pokazao da penal mora da se ponovi. Ni to nije pomoglo Spartaku, pa je Katai došao do svog 100. gola u crveno-belom dresu.

U 29. minutu šansu je imao i Marko Rakonjac, a do kraja prvog poluvremena šansu je imao i Katai, ali promene rezultata nije bilo.

Drugi deo igre počeo je pokušajem Edmunda Ada, nesuđenog pojačanja Zvezde, ali se Borjan izvio i odbranio njegov pokušaj sa distance. Todorovski je pokušao iz slobodnjaka da iznenadi golmana Zvezde, ali mu to nije prošlo uspešno.

U 55. minutu viđen je verovatno najlepši potez na utakmici. Kangva se namestio i potegao sa nekih 25 metara. Udarac je bio snažan, lopta je lelujala, a golman Dubljanić nije mogao ništa, pa je Zvezda povela sa 3:1.

 


Brzo nakon toga mogla je Zvezda da uveća svoju prednost, Rakonjac je bio nesebičan u kontri nakon greške Ada u nezgodnoj zoni, ali je Bukari promašio zicer.

Rakonjac je bio željan gola, dva puta je bio u šansi u kratkom vremenskom perodu, oba puta je šutirao glavom, ali se nije upisao u strelce.

Rezervista Mirko Ivanić je imao opasan šut u 77. minutu, kada je gađao dalji ugao iskosa sa leve strane, ali je zamalo bio neprecizan.

Majstoriju Kataija i njegov drugi gol videli smo u 82. minutu. Tada je Zvezda imala slobodan udarac sa leve strane sa nekih dvadesetak metara, a Katai je šutirao veoma precizno, pa je lopta najpre udarila u stativu i onda prešla gol liniju.

Do kraja utakmice nije bilo velikih šansi i Zvezda je mirno privela meč kraju, te sa tri boda ide nazad za Beograd.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "ZVEZDA SRUŠILA SPARTAK: Crveno-beli na korak od toga da i matematički obezbede titulu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*