DULJAJ NE RIZIKUJE: Ovo je Partizanov tim za derbi

FOTO; FK Partizan

Specifičan derbi za Partizan.

Fudbaleri Partizana ulaze u 169. večiti derbi u petak od 19 časova u nikada gorem raspoloženju. Serija loših rezultata i promena trenera u najgorem mogućem trenutku nije ostavila previše manevarskog prostora.

Igor Duljaj je dobio u amanet ekipu koja je mentalno potpuno razbijena posle očajnih igara ovog proleća i eliminacije u Evropi.

Kup je davno izgubljen, Šerif je ubio poslednju nadu da se sezona završi uspešno, a u prvenstvu je zaostatak za Zvezdom sada 13 bodova minusa. Uz to, ekipa je uoči derbija odigrala svega 1:1 na svom terenu protiv Radničkog iz Kragujevca i dodatno urušila atmosferu.


Zbog toga novi trener nema mnogo prostora za manevar. Duljaj je imao tek tri treninga sa ekipom, a iz njegove konferencije uoči ovog meča može se zaključiti da neće mnogo eksperimentisati sa postavom i da mu je glavni cilj da ekipu psihološki oporavi za ovaj meč.

Zato se očekuje da će sa proverenim snagama uprkos lošoj formi pokušati da u derbiju izvuče maksimum i ostane makar neporažen.

Zato će na gol gotovo izvesno Aleksandar Popović bez obzira na sukob koji je imao sa prethodnim trenerom i teško je očekivati da će se među stative vratiti Nemanja Stevanović.

U srce odbrane će Igor Vujačić i Svetozar Marković, tandem koji je igrao najviše minuta zajedno iako navijači prizivaju talentovanog Mihajla Ilića.

Pozicija levog beka je rezervisana za kapitena Slobodana Uroševića dok je neizvesno ko će na suprotni bok. Aleksandar Filipović je nešto bliže toj poziciji zbog boljih defanzivnih karakteristika i činjenice da je igrao i u Evropi, dok je Marko Živković priliku dobijao u domaćem prvenstvu i malo je verovatno da će njegove ofanzivne sklonosti u ovom trenutku imati prednost kod Duljaja.

Mesto u defanzivnom delu veznog reda gotovo će sigurno dobiti tandem Kristijan Belić – Hamidu Traore. Belić je odradio suspenziju, pokriva poziciju bonusa i u ovom trenutku je najbolji igrač Partizana na toj poziciji iako je sklon kartonima. Traore bi trebalo da dobije prednost u odnosu na Ljubomira Fejsu koji igra očajno ovog proleća.

Po krilima će gotovo izvesno delovati Kvinsi Menig koji je u dobroj formi i Fuseni Dijabate koji bi na derbiju mogao da napravi preokret i konačno zaigra na nivou partija od prošle jeseni.

Dilema je i na poziciji glavnog organizatora jer je Bibras Natho imao problema sa bolešću, ali će najverovatnije započeti meč, a kasnije priliku umesto njega dobiti Danilo Pantić ili Samed Baždar.

Na poziciji napadača nema nikakvih dilema i Rikardo Gomeš će zauzeti svoje mesto, a navijači se nadaju da bi konačno mogao da zasija u derbiju.

Očekivani sastav Partizana za derbi: Popović – Urošević, Vujačić, Marković, Filipović – Belić, Traore, Dijabate, Menig, Natho – Rikardo.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "DULJAJ NE RIZIKUJE: Ovo je Partizanov tim za derbi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*