MILOJEVIĆ HOĆE POTPUNU DOMINACIJU: Ovo je tim Zvezde za derbi

FOTO: FK Crvena zvezda

Titula bez pobede u derbiju neće imati istu draž.

Crvena zvezda je lider srpskog fudbala godinama unazad, ali se čini da prednost u svakom segmentu u odnosu na večitog rivala nikada nije bila veća i zato u derbi u petak od 19 časova ulazi kao veliki favorit.

Prednost na tabeli od 13 bodova samo jednim delom odslikava stanje u oba kluba, a situacija na terenu i atmosfera sugerišu da se u okršaj sa večitim rivalom ulazi sa mnogo optimizma i samopouzdanja.

Zvezda je posle kiksa protiv Vojvodine u seriji pobeda i u fenomenalnoj atmosferi ulazi u derbi sa Partizanom u kojem želi da potvrdi dominaciju i napravi još jedan korak ka tituli koja će im teško izmaći.


Iako zbog toga igra rasterećeno, poraz bi bacio priličnu mrlju na ovu sezonu i to će stvoriti određeni pritisak Milošu Milojeviću. Dodatno mu posao otežava i činjenica da neće moći od početka da računa na Mirka Ivanića koji nije uspeo da se oporavi u potpunosti za ovaj meč.

Ipak, i pored toga deluje da gotovo na svim pozicijama ima prednost u odnosu na rivala.

Na golu je neprikosnoveni Milan Borjan čije je iskustvo u derbijima veće od broja godina nekih igrača koji će istrčati na teren.

Štoperski par će činiti Aleksandar Dragović i Strahinja Eraković, dok će na bekovima igrati Milan Rodić i Aleks Vigo koji je Zvezdi doneo preko potreban kvalitet na desnom beku i rešio problem koji je postojao godinama.

Tandem zadnjih veznih u sredini trebalo bi da čine Srđan Mijailović i Gelor Kanga koji su odlično kliknuli ovog proleća i nude kombinaciju defanzive i pretnje po gol rivala.

Pozicija levog krila u odsustvu Mirka Ivanića će pripasti mladom Stefanu Mitroviću, dok će po drugom boku napadati Usman Bukari. Glavni plejmejeker je Aleksandar Katai, dok će za golove biti zadužen Aleksandar Pešić.

Milojević će tako dobiti spoj mladosti i iskustva u derbiju u kojem će Zvezda biti izraziti favorit kao što dugo jedan tim nije bio.

Očekivani tim Zvezde za derbi: Borjan – Rodić, Eraković, Dragović, Vigo – Mijailović, Kanga, Mitrović, Katai, Bukari – Pešić.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "MILOJEVIĆ HOĆE POTPUNU DOMINACIJU: Ovo je tim Zvezde za derbi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*