DULJAJ ZABRINUO GROBARE: Partizan u velikim problemima pred derbi!

FOTO: FK Partizan

Trener Partizana Igor Duljaj našao se pred novinarima uoči 171. „večitog“ derbija.

Partizan zaostaje dva boda za Crvenom zvezdom, koju će dočekati u Humskoj u sredu od 18 časova.

 


Crno-beli su pre samo mesec dana imali šest bodova više od najvećeg rivala, ali su onda usledili porazi od TSC-a (0:4) i niškog Radničkog (1:2) te remi sa kragujevačkim (3:3).

Tok pres konferencije mogli ste da pratite na našem sajtu:

Zajedno sa Duljajem, tu je bio i kapiten ekipe Svetozar Marković koji je prvi izneo svoja očekivanja.

„Osećaj derbija je kao i uvek. Svaki igrač jedva čeka derbi, jer su to najlepše utakmice. Tako i ja isto. Mislim da će sutra biti odlična utakmica u kojoj ćemo moći svi da uživamo“, rekao je Marković.

Svoje utiske pred meč je podelio i šef struke crno-belih.

„Moram da kažem da je Crvena zvezda igrala Ligu šampiona, da su doveli odlične igrače. I dok smo imali bodovni razliku, oni su i tada bili favoriti. Nismo se zanosili nekom stvarima, igrali smo od utakmice do utakmice. Igrači nemaju, niti ću im nabijati pritisak. Savetovao sam im da ne čitaju novine, da ne nabijaju sebi nervozu. Ono što moraju je da daju sve od sebe na sutrašnjoj utakmici“, rekao je Duljaj.

Upitan je i za lošu formu svoje ekipe.

„Za to je potrebna jedna dublja analiza koja iziskuje dugo vremena. O tome možemo posle utakmice. Od prvog dana kada smo krenuli za Sloveniju, šta se tamo sve izdešavalo? Koje prijatejske smo imali, kada i protiv koga? Nikada nismo tražili alibi, tako ni ovog puta. Derbi mora da bude svetinja, bez obzira na kvalitet timova. Mnogo puta su bile odlične ekipe i sa jedne i sa druge strane, da su ljudi odlazili nezadovoljni. Specifična utakmica. Do nas je da sve prođe u najboljem redu, da nema problema“, dodao je Duljaj.

Da li može da obeća atraktivan meč?

„Voleo bih da svi koji dođu na stadion uživaju u predstavi. Moram da kažem, i u Partizanu i u Zvezdi ima kvalitetnih igrača, koji su atraktivni zbog kojih dosta ljudi, posebno deca dolaze da gledaju svoje idole. To je ono što mene raduje, što je bilo dosta omladine koji podržavaju svoje idole. Mi smo dužni da toj deci budemo primer da se sportski ponaša. Imamo igrače u oba tima koji potezom jednim mogu da dignu publiku na noge“, smatra Duljaj.

Gde će tražiti prolaz protiv Zvezde?

„I u Zvezdi i u Partizanu ima dosta igrača koji nisu igrali derbi. Znam da su igrači motivisani, posebno koji nisu igrali. Na košarkaškoj utakmici su osetili šta znači atmosfera i kada se bodri voljeni klub. Zvezda ima dosta brzih igrača, dosta kvalitetnih igrača u veznom redu. Imaju Kataija koji može jednim potezom da reši utakmicu. Mi moramo da budemo skoncentrisani na našu ekipu. Primili smo u poslednje vreme dosta golova. To je možda za publiku dobro, za nekoga nije. Vi možete da pripremite taktiku i primite gol iz kornera, sve se menja. Mislim da nas očekuje težak meč, kako za nas tako i za Zvezdu. Biće dosta duela, borbi na sredini terena. Obično biva, onaj koji više duela dobije, koji više bude želeo, da odnese pobedu“, kaže Duljaj.

Kakvo je stanje Frenka Kanutea?

„Nažalost, Kanute se povredio protiv Radničkog iz Niša i od tog dana nije u trenažnom procesu. Moram da prijavim da su dva igrača, u ovom trenutku ne bih da imenujem, koji su se jutros javili da imaju temperaturu što je normalno za ovo godišnje doba. Ne znam da li će uspeti da se oporave do sutra. Kao i uvek, posle treninga mogu da vidim na koga računam. Jutros su me zvali, javili su se i doktoru, da imaju temperaturu i da u ovom trenutku nisu u mogućnosti da treniraju. Tražiti od igrača da dođe na trening sa temperaturom, ne pada mi na pamet. Igrači koji budu maksimalno spremni će izaći na teren“, objasnio je Duljaj.

Na utakmici neće biti najvernijih navijača Partizana.

 


„Svačiji stav poštujem, tako da poštujem i njihov. Ti isti navijači putuju svuda kada Partizan gostuje. Naravno da poštujem što su nam dali podršku. Biće svakako navijača na Istoku i Zapadu. Tako da, ko god bude došao – dobro došao. Naravno da bi bilo lakše da imamo vetar u leđa, ali ja poštujem ljude koji imaju svoj stav“, ističe Duljaj.

Na tu temu je govorio i Svetozar Marković.

„Nama navijači znače mnogo, to su pokazali ove sezone. Na gostovanjima smo imali mnogo navijača i na dosta utakmica su nam pomogli da slomimo protivnika od 60-70. minuta. Žao nam je što neće biti na stadionu, ali mislim da će svakako biti dosta navijača na Istoku i Zapadu i da će nam pomoći da ostvarimo cilj“, nadovezao se kapiten crno-belih.

Nije hteo da komentariše novu buru oko delegiranja sudija.

„Moj stav je, to ćete čuti sutra posle utakmice, da ne komentarišem sudije i suđenje“, kratko je poručio Duljaj.

Nije imao nameru ni da komentariše izjave Marka Stamenića u vezi sa sudijama. Upitan je i za izjavu Osmana Bukarija koji je istakao da će njegov klub dobiti Partizan sa tri ili četiri gola razlike.

„Odličan igrač, mlad, perspektivan. Imaće odličnu karijeru. Kao što sam već rekao, suđenje ili bilo koje komentare slične vrste neću da komentarišem. Bukari ima pravo da komentariše, zato što je malo stariji i ima dosta utakmica u nogama. Ako misli da će dobiti sa tri razlike, njegovo je pravo. Hrabro je reći da mogu da nas dobiju sa tri razlike. Sve je to fudbal i sve je to legitimno. Nema tu pravo niko da se ljuti ko je šta rekao iz fudbalskog kluba Crvena zvezda. Tamo imamo Dragovića kojeg iskreno poštujem. Znamo se još iz Kijeva, dok sam ja bio asistent iz Šahtjoru, a on u Dinamu. Izuzetno kvalitetan i igrač i čovek. U gradu ponekad viđam i mladog Mijatovića, razmenimo koju reč. Šta hoću da kažem? Da nema potrebe da se diže tenzija. Jer ovo sve mora da bude samo jedna sportska priča. I da posle utakmice pružimo ruku jedni drugima, bez obzira na rezultat“, smirio je strasti Duljaj.

Imao je Partizan i plus šest, a u meč sa Zvezdom ulazi sa zaostatkom od dva boda u odnosu na „večitog rivala“.

„Naravno da nije isto. Ako se setimo nekog prethodnog vremena, ta razlika je bila i veća. Uvek je lakše kada imate bodovnu prednost. Sveta Marković i igrači koji su u Partizanu znaju da nismo gledali druge. Nisam gledao rezultate koje postižu. Od mene igrači nemaju pritisak, samo da vredno rade i daju sve od sebe u datom trenutku“, nastavlja Dulaj.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "DULJAJ ZABRINUO GROBARE: Partizan u velikim problemima pred derbi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*