OČAJAN POČETAK KOŠTAO CRNO-BELE: Makabi prekinuo Partizanov pobednički niz!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana poraženi su od Makabija u Tel Avivu u okviru 18. kola Evrolige rezultatom 90:81 (24:13, 22:26, 18:14, 26:26).

Partizanova serija od četiri uzastopne pobede upravo je prekinuta i Makabi je po osmi put ove sezone odbranio domaći teren uz samo jedan poraz i to onaj od Barselone.

Sada je ekipa Željka Obradovića na skoru 8 pobeda i 10 poraza, a u narednom susretu u Štark Areni dočekuju „dužnika“ iz oktobra, ekipu Baskonije.

 


Što se ovog susreta tiče, Partizan ga je otvorio katastrofalno i dozvolio Makabiju da krene meč serijom 12:0 od čega je dve trojke dao Bonzi Kolson iz levog kornera, a Partizan ne koristi male faulove.

Ponovo je skok bio boljka crno-belih, Makabi jeste najbolji ofanzivni skakač u Evroligi, ali je isuviše lako dolazio do drugih šansi, da bi Egzum nekako uspeo da trgne ekipu u finišu četvrtine i da posle „milion“ grešaka na semaforu stoji 24:13.

Malo su se trgli igrači Partizana u drugom kvartalu, razigrao se i kapiten Kevin Panter, a stigla je i važna trojka u tranziciji koju je ubacio Uroš Trifunović.

Do tada je poene uglavnom postizao Zek Ledej, dok se i Egzum priključio u drugom delu prve četvrtine, a koliko god da je Kolson bio raspoložen za igru, toliko je Makabi loše šutirao.

Bilo je i loše selekcije faulova Partizana, ali su zahvaljujući nekim dobrim odlukama i promašajima Makabija na poluvreme otišli sa zaostatkom od sedam poena, 46:39.

U trećoj četvrtini smo videli da je Partizan ubacio 14 poena, od čega je 10 bilo delo australijskog plejmejkera Dantea Egzuma.

Makabi je priveo treću četvrtinu sa dvocifrenom razlikom (64:53), a onda je Aleksa Avramović preuzeo odgovornost i pokušao da pogura Parni valjak do eventualnog preokreta. Sa 10 poena inicirao je prilazak na samo šest poena zaostatka (73:67) šest minuta pre kraja. Usledio je period kada nijedan tim nije uspevao da prelomi u svoju korist, Makabi da ode na +10, Partizan da smanji na razliku manju od šest poena.

Ali žestoka borba se vodila. Partizan je na sve imao odgovor i tražio je šansu da nekako uvede meč u neizvesnu završnicu. Ta prilika se pružila Egzumu kod rezultata 83:77 za Makabi. Međutim, on nije želeo da uzme šut, prepustio je to Panteru koji nije bio u tako dobroj poziciji. Kapiten je promašio, a na drugoj strani Di Bartolomeo je postigao trojku 70 sekundi do kraja za 86:77 i prelomio meč.

Kod pobednika Lorenco Braun je prednjačio sa 21 poenom i pet asistencija, dok je Kolson zabeležio 19 uz sedam skokova. Kod Partizana Panter je bio najefikasniji sa 22 poena, Egzum je zabeležio 17, Ledej 15 uz devet skokova, a Aleksa Avramović 13 poena.

Partizan u petak dočekuje Baskoniju, dok Makabi istog dana gostuje Panatinaikosu.

 


Be the first to comment on "OČAJAN POČETAK KOŠTAO CRNO-BELE: Makabi prekinuo Partizanov pobednički niz!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*