KADA NAPAD ISPRAVLJA ODBRANU: Dobar Partizanov početak

Fudbaleri Partizana u prvih sedam kola sezone upisali su šest pobeda i jedan remi što je drugi najbolji učinak ekipe u poslednjih nekoliko godina.

U sezoni 2021/2022 Aleksandar Stanojević je krenuo sezonu sa osam uzastopnih pobeda.

 


Partizan pod Duljajem nije pobedio samo u prvom meču sezone protiv TSC-a u Bačkoj Topoli, kada je bilo burnih 3:3.

Ne može se reći da Partizan blista, posebno kritičan deo tima je odbrana, ali Partizan pobeđuje, i to je, na kraju dana, najvažnija činjenica vezana za ovaj tim.

 


Očito, napad donosi mnogo više crno-belima nego vrlo kritična odbrana i isključivo zbog učinka ofanzivne linije Partizan je tu gde jeste i zbog toga trenutno ima razloga za umereni optimizam pred nastavak trke.

Na kraju krajeva, deli prvo mesto na tabeli superlige uz TSC. Dobar temelj za nastavak sezone je postavljen.

Dugo, baš dugo Partizan nije čekao „večiti derbi“ toliko iznad Crvene zvezde na tabeli, razlika je četiri boda i upravo zato je meč sa Zvezdom od velike važnosti jer bi novi trijumf već doneo solidan bodovni beg od najvećeg rivala u ranoj fazi sezone.

Elem, Partizan je samo jednom u poslednjih nekoliko godina imao ovako dobar start sezone – i to pod Aleksandrom Stanojevićem 2021/2022 kada je u prvih osam kola nanizao isto toliko pobeda.

Ipak, titula je na kraju završila u vitrinama sa druge strane brda.

Pre toga, ne pamti se ovako dobar start sezone po crno-bele, pa čak ni u sezoni 2016/2017, kada je Partizan poslednji put bio prvak države.

Tada su crno-beli, zanimljivo, u prvih sedam kola imali čak tri poraza i remi, što je bio jedan od lošijih startova ikada.

Minule sezone, Partizan je već u prva tri kola imao dva remija i poraz, sezonu ranije je briljirao sa Stanojevićem, a u sezoni 2020/2021 u prvih sedam kola imao je već dva poraza.

U sezoni 2019/2020 takođe je zabeležen solidan start, ali opet lošiji nego aktuelni – pet pobeda i dva remija u prvih sedam kola.

Godinu ranije, Partizan je u prvih sedam rundi nanizao šest pobeda, ali i poraz, dok je u sezoni 2017/2018 upisao pet pobeda i dva remija.

Posle derbija sa Zvezdom (sreda) Partizan ima sasvim solidan raspored (Napredak, Lučani, Spartak, Voždovac), samim tim i priliku da ovaj niz nastavi i održi najviši plasman.

Derbi će definitivno biti ključni trenutak ovog dela sezone za crno-bele i indikator kolike su zaista mogućnosti ovog tima u domaćoj konkurenciji.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "KADA NAPAD ISPRAVLJA ODBRANU: Dobar Partizanov početak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*