BRAVO: Srbija ekspresno pobedila Holandiju

Odbojkašice napravile ključan korak ka plasmanu na Olimpijske igre.

Velika pobeda odbojkašica.

 


Srbija je briljantnom igrom savladala Holandiju u pretposlednjem meču kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre i napravila ogroman korak ka plasmanu u Pariz.

Sa ubedljivih 3:0 razbijena je Holandija i devojke su sada skoro obezbedile plasman na Olimpijske igre što bi se moglo dogoditi kasnije u toku dana ako Dominikanska republika savlada Kinu.

 


Krenula je Srbija furiozno od starta i meč otvorila sa lakih 3:0, a malo je falilo da ta serija bude i četiri poena. Na kratko su Holanđanke odgovorile, ali je trio Tijana Bošković – Sara Lozo – Maja Aleksić igrao briljantno i lako doveo naš tim do prednosti od 10:4.

Činilo se da će u tom stilu proteći i ceo set, naročito nakon što su devojke imale kontru na 13:7, ali je tada usledio neočekivani pad. Rivalke su prvo smanjile razliku na tri poena, a onda polako pritiskale i prišle na poen zaostatka pred ulazak u finiš prvog seta.

To je probudilo naše odbojkašice kod kojih je proradio servis i blok i za tili čas su uspele da se odlepe na 22:16, što se ispostavilo kao ključ za izbegavanje drame.

Do kraja seta nije bilo velikih problema i Srbija je rutinski povela sa 1:0 u setovima.

U drugom setu je na startu viđena veća borba, ali to nije dugo trajalo.

Selektor Holandije je, tada svestan da nema šta da traži i da treba da sačuva ekipu za meč odluke protiv Dominikanske republike, uveo rezervistkinje što je dalo rezultata sve do sredine trećeg seta.

Holanđanke su iskoristile priliku i dobro se držale, vodile čak i sa dva poena prednosti (8:6), ali su naše devojke brzo odgovorile. Prvo su serijom od tri poena preokrenule, a onda posle nekoliko minuta i egala došle i do pet poena viška (16:11).

Uspele su rivalke na krakto da odgovore, ali to je bio samo poslednji trzaj pošto je Srbija rutinski privela meč kraju.

Tijana Bošković je još jednom bila najefikasnija sa 20 poena, Sara Lozo je dodala 15, a Maja Aleksić 14. Kod Holandije se istakla Nova Marin, koja je jedina i bila dvocifrena sa 11 poena.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "BRAVO: Srbija ekspresno pobedila Holandiju"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*