NIKAD NE OTPISUJTE PARTIZAN: Istorijski preokret crno-belih, Makabi izgoreo u grobarskom paklu!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana pobedili su Makabi sa 88:79 u 21. kolu Evrolige, posle velikog preokreta i „rolerkostera“ kakav nismo videli ove sezone u elitnom takmičenju.

Partizan je i sada kao protiv Fenerbahčea odigrao dva različita poluvremena, ali je u prvom bio očajan, a u drugom spektakularan i pokazao je i ono najgore i ono najbolje što ima da ponudi.

 


Uvertira za meč bila je informacija da Tristana Vukčevića i Danila Anđušića neće biti u ekipi, dok se od Zeka Ledeja očekivalo više nego u Istanbulu, a Alen Smailagić se vratio u stroj.

Makabi je ušao u meč agresivnom odbranom i koncentrisanim napadom. Nije njegove igrače poremetio huk sa tribina Arene gde su navijači Partizana „grmeli“ od prvog minuta.

Džoš Nibo je zakucao, Lorenco Braun je ubacio trojku, Kevin Panter je promašio trojku, jedan napad je propao zbog odbrane gostiju i Željko Obradović je posle manje od dva minuta morao da traži tajm-aut.

Makabi je ušao u meč brzom prednošću od 5:0 i trener Partizana je to rešio da odmah preseče posle 72 sekunde.

Braun je izdriblao i digao se na šut za dva, pogodio je, a kada je to uradio i Roman Sorkin posle lepe akcije, Makabi je otišao na 9:0.

Tu se pakao domaćeg tima nije prekinuo. Naprotiv. Panter i Smit su dobijali rampe, Makabi je nizao ofanzivne skokove i poene, pa su igrači iz Tel Aviva posle pet minuta imali 16:0 na krilima Brauna, Sorkina i Niba.

Tek posle skoro šest minuta je Kaboklo ubacio prve poene, trojku, a odmah u sledećoj akciji se nadovezao i Doužer prodorom i polaganjem iz trka za podnošljivijih 16:5.

Međutim, Partizan je u tim trenucima imao šut 2/11, a Makabi je bio gotovo bez greške, pa su Boldvin „praćkom“ spolja, a Sorkin i Dibartolomeo šutevima iznutra, povećali prednost na 23:5.

Makabi je prvu četvrtinu završio sa 8/10 za dva i 3/4 za tri i bilo je jasno da to mora da stane u nekom trenutku.

To se nije desilo na startu druge četvrtine kada su Veb i Klivlend pogodili po trojku i doneli Makabiju 37:13.

Jedini koji je nešto pokušavao u crno-belom dresu bio je Doužer, dok su ostali bili indisponirani. Nervoza na tribinama je rasla, poneki predmet je poleteo na parket, dok je Obradović bio ljut na sudije zbog sporne odluke kod oduzete lopte Doužeru.

Kevin Panter je u tim trenucima već imao tri faula, ali je Ognjen Jaramaz doneo strašno potrebnu odbranu i iznudio je nekoliko grešaka igrača Makabija dok je Naneli dao trojku, a Doužer iz trka naslonio loptu na tablu i poentirao za 39:20.


Borbenost koja je dotle falila crno-belima pokazala se u jednoj od sledećih akcija Makabija, kada su njegovi igrači iščačkali loptu iz ruku Ledeja i posle ofanzivnog skoka dali trojku zahvaljujući Boldvinu.

Pozitivan nagoveštaj je bio što je Partizan zaigrao čvršće i borbenije i što je počeo da dobija više slobodnih bacanja, pa se prednost rivala polako topila.

Bila je 15 razlike kada je Kaboklo udario blokadu Braunu, a Naneli na drugoj strani dao trojku na dva minuta pre poluvremena.

I baš kada se činilo da će crno-beli imati čemu da se nadaju jer je Naneli poentirao iz ofanzivnog skoka, isto je uradio i Trifunović uz faul za 46:34 činilo se da je Partizan potpuno vraćen u igru.


Umesto toga, Blat je sa dve trojke završio prvo poluvreme i vratio svom veću prednost od 16 poena za 52:36 posle 20 minuta.

Treća četvrtina otvorena je ofanzivnim skokom i poenima Trifunovića, dok je Boldvin pokušavao da održi prednost Makabija.

Borbenost crno-belih je podignuta na viši nivo, Kaboklo je posle izgubljene lopte Boldvina uhvatio ofanzivni skok i poentirao, Jaramaz je bio dobar u odbrani, onda je u seriju ušao Džejms Naneli.

Pogađao je za dva i za tri po volji, promašaji Makabija su se nizali, a njegov napad je bio paralisan i Partizan je prišao na 56:51.

Tada je upravo Naneli napravio nesportsku ličnu slučajno udarivši Veba u trku, pa je izraelski tim otišao na 60:51, na četiri minuta pre kraja trećeg perioda.


To nije omelo igrače Partizana koji su održali odbranu, pa su Trifunović i Ledej trojkama primakli svoj tim na -2, a Naneli je flouterom doneo izjednačenje 60:60.

 


Zek Ledej je ubrzo zakucao uz faul za vođstvo svog tima 67:64, pa je Partizan posle skoro 30 minuta prvi put poveo na meču u kom je gubio sa 24 razlike.

Već u prvom minutu četvrte četvrtine sudije su šokirale sve isključenjem Džejmsa Nanelija, jer je laktom u driblingu zakačio igrača Makabija.

Smailagić je posle tog isključenja vezao pet poena, Jaramaz je ubacio trojku, a Partizan je nastavio da uništava odbranu Makabija i vodio je 75:69.

Klackala se prednost sve do kraja poslednje deonice, ali nisu uspeli da se povrate igrači Makabija, a Kevin Panter je stavio savršenu tačku na ovaj bajkovit meč.

Najbolji pojedinac u ekipi Partizana bio je Džejms Naneli sa 20 poena, devet skokova i pet asistencija. Pratio ga je Doužer sa 23 poena i sedam skokova i Kaboklo sa 11 poena.

U gostujućem timu raspoloženi su bili samo Vejd Boldvin sa 19 poena i pet asistencija i Roman Sorkin sa 14 poena i šest skokova.

Partizan će naredni meč igrati u ABA ligi protiv ekipe Cibone, a onda u Evroligi sledi težak susret sa fantastičnim i raspoloženim Panatinaikosom.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "NIKAD NE OTPISUJTE PARTIZAN: Istorijski preokret crno-belih, Makabi izgoreo u grobarskom paklu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*