PARTIZAN I DALJE NEPOBEDIV: Crno-beli u paklu Pionira pobedili FMP

Košarkaši Partizana pobedili su FMP rezultatom 74:69 u sedmom kolu ABA lige.

Partizan i dalje ne zna za poraz i jedini su neporaženi tim u Evropi, koji igra u Evrokupu, Evroligi ili Fiba Ligi šampiona.

FMP jeste dobro otvorio sezonu, ali je u hali „Aleksandar Nikolić“ bio nemoćan i poražen je rezultatom 74:69.


Partizan je odlično otvorio utakmicu, Zek Ledej se odmah istakao i povukao crno-bele do serije 7:0 na startu, koju prekida Izundu svojim zakucavanjem, a onda Avramović pogađa trojku pa FMP zove prvi tajm aut.

Uspeli su gosti da se vrate u igru nakon razgovora sa trenerom Stefanovićem pa su se spustili na 15:7, da bi prvi kvartal bio okončan rezultatom 20:13 u korist Partizana.

Druga deonica je počela poenima Radeta Zagorca, FMP je brzo odgovorio da bi potom usledili laki poeni Miletića i Dangubića pa Stefanović zove i poslednji, drugi tajm aut u prvom poluvremenu ne bi li trkao ekipu sa 26:15 u korist Partizana.

Nastavio je Partizan u istom ritmu, imao je i čak +16 u jednom momentu kada je Trifunović vezao dve trojke i to jednu pod faulom, ali je FMP na krilima Džonsa i Nevelsa uspeo da smanji zaostatak i da na poluvremenu na semaforu stoji 39:30.

Treća četvrtina je počela snažnim zakucavanjem Balše Koprivice, koji je uhvatio promašaj Kevina Pantera i loptu preko čuvara zakucao u koš FMP–a, potom je Zek Ledej postigao nove lake poene i crno-beli su stekli novu dvocifrenu prednost.

Nastavili su izabranici Željka Obradovića u istom ritmu i došli do maksimalnih +16, kada je sjajnu rolu pružio plejmejker Aleksa Avramović, pa smo u poslednjih 10 minuta košarke ušli sa 62:48 u korist Partizana.

Bilo je jasno da će FMP–u biti potrebno da prolije mnogo znoja ne bi li se primakao Partizanu, a Izundu je znao „tajnu formulu“ i nastavio da pravi probleme pa su gosti na njegovim krilima smanjili na 67:59 jer mu se priključio i Nevels.

Pred sam kraj utakmice je Koprivica zaradio i četvrti faul, Dalas Mur promašio veliki broj šuteva, a FMP uspeo da smanji na samo pet poena nakon trojke Radonjića, ali za nešto više od toga nisu imali snage i poraženi su 74:69.

Sjajnu partiju je pružio Zek Ledej koji je upisao 18 poena i 7 skokova, dok je Aleksa Avramović imao 15 poena. Zanimljivo je i to da je Kevin Panter meč završio sa 0 poena.

Na drugoj strani, Izundu je igrao fantastično i bio najefikasniji pojedinac sa 20 poena i 9 skokova, a Nevels i Džons postigli su po 15 poena.


Be the first to comment on "PARTIZAN I DALJE NEPOBEDIV: Crno-beli u paklu Pionira pobedili FMP"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*