ODLUČENO: Pomeren Partizanov meč, rival crno-belih nezadovoljan!

FOTO: KK Cibona/Marin Susić

Utakmica između MZT-a i Partizana koja je na programu narednog ponedeljka, pomerena je iz večernjeg termina u 21h u popodnevni u 16 časova.

Iz Skopskog kluba navode da je „iznenađujuće i bez ikakve najave i razloga“ termin meča promenjen za 16.00, što je, ocenjuje se, do sada neviđen presedan za ABA ligu.

„I sami smo bili šokirani informacijom koju smo dobili iz kancelarije ABA o promeni termina, bez konkretnog i valjanog obrazloženja, prebacivanjem lopte na televiziju Arena sport, koja, međutim, nije izašla sa zvaničnim stavom o situaciji. Ali propozicije regionalnog takmičenja su jasne, a to je da liga i Arena sport imaju ekskluzivno pravo da određuju termine, dok se domaćin ništa ne pita“, ističu iz MZT-a.


Uprava makedonskog šampiona i povratnika u ABA ligu dodaje da razume revolt navijača i simpatizera MZT-a zbog toga što njihov tim igra tako rano radnim danom. Iz kluba su naveli da dele njihovo razočarenje, ali da žele da znaju da je „i pored svih napora, pritisaka, korišćenja veza i konekcija, uradila sve „da se vrati u prvobitno zakazano vreme, ali da nije uspela u tome“.

„Iskreno se izvinjavamo, ali postoje neke stvari koje jednostavno nismo dovoljno moćni da promenimo, za razliku od nekih drugih učesnika u tom takmičenju“, ističe se u saopštenju naslovljenom „Užasni termin za Partizan je direktiva ABA koja ne može da se promeni“.

Rukovodstvo MZT-a, dodaje se, „zato želi da apeluje na sve koji imaju plavo-belu krv u venama, ali i na one koji imaju simpatije za MZT Skoplje i vole košarku, da shvate nepravdu koja nam je naneta kao dodatnu motivaciju da urade sve i da se nađu na tribinama u hali ‘Jane Sandanski'“.

„Ovo je idealna šansa da pokažemo jedinstvo i dokažemo da je Aerodrom (opština koja je vlasnik MZT-a) naselje koje i pored svih problema i nepravdi uvek i u svemu stoji iza svojih ljubimaca u plavo-beloj opremi. Vidimo se u ponedeljak na tribinama“, ističe se u saopštenju namenjenom navijačima.

 


Be the first to comment on "ODLUČENO: Pomeren Partizanov meč, rival crno-belih nezadovoljan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*