CRNO-BELA RUTINA: Partizan nije blistao, ali je savladao Megu!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana savladali su Megu sa 86:76 u okviru petog kola ABA lige.

„Parni valjak“ je tako ostao lider na tabeli sa pet pobeda, dok je Mega zabeležila peti poraz.

Veliki broj grešaka videli smo na startu meča, što je Mega iskoristila da povede sa 12:10 nakon zakucavanja Malkoma Kazalona.


Partizan je vratio prednost nakon fenomenalnog pasa Nanelija za Balšu Koprivicu, ali je usledila trojka Kazalona i Mega je ponovo imala prednost. 

Punili su izabranici trenera Baraća koš Partizana, igralo se dosta brzo što je odgovaralo Megi, ali su crno-rozi u ovom meču uspeli da stegnu odbranu u poslednjem  minutu prve četvrtine, pa je bilo 25:26. 

Odbrana Partizana je nastavila da igra veoma jako i početkom druge deonice, ekipa Željka Obradovića je bila u seriji i nakon zakucavanja Papapetrua u kontri bilo je 31:26.

Egzum je proigrao sjajno, a Lesor je dokazao da bi ova sezona mogla da bude njegova, posle jednog njegovog zakucavanja u kontri, Partizan je vodio sa 46:39. 

Partizan je u nastavak krenuo nešto slabije, baš kao i u prvoj četvrtini, a Mega je uspevala da smanji rezultat kako se ovaj deo igre približavao kraju.

Ipak, sjajna akcija preko Papapetrua koju završava Koprivica, potom jedna dobra odbrana i sjajni Egzum koji pogađa preko Uskokovića, pa je Partizan ponovo bio na plus 9. Posle trojke Australijanca je bilo i 12 poena prednosti.

Rudan je bio veoma raspoložen na strani Mege, ali nije imao podršku od ostalih u napadu tokom većeg dela meča. 

Mega je imala ozbiljniju pretnju tokom poslednje četvrtine kada je prišla na samo 6 poena zaostatka i to u dva navrata, ali je Partizan sve to brzo neutralisao. Trojka Anđušića je praktično rešila pitanje pobednika. 

Naneli je bio najefikasniji u Partizanu sa 14 poena, Egzum, Papapetru i Koprivica su imali po 10. Megu je predvodio Rudan sa 26 poena, dok je Branković dodao 17.

Napomenimo i to da je Obradović danas dao malo više oduška pojedincima, pa je Panter igrao svega 11 minuta, Ledej 16, Papapetru 19, a najviše su igrali Vukčević (23 minuta) i Koprivica (25).

Da ne zaboravimo, ovu utakmicu crno-beli su igrali u crno-roze kombinaciji u znak podrške u borbi protiv raka dojke, a u ružičastim kompletima bile su i čirlidersice „A tim“ koje su i večeras zabavljale publiku.


Be the first to comment on "CRNO-BELA RUTINA: Partizan nije blistao, ali je savladao Megu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*