VOJVODINA NAMUČILA CRNO-BELE: Partizan nije blistao, ali se plasirao u finale Kupa Radivoja Koraća!

Vojvodina je odigrala odličan meč i pružila dostojan otpor crno-belima…

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća pošto su u drugom polufinalnom duelu slavili u hali „Čair“ protiv ekipe Vojvodine 80:67.

 


Ponovo ćemo gledati večiti derbi i borbu partizana i Crvene zvezde za Žućkovu levicu. Posle pobede Zvezde u prvom polufinalu i crno-beli su bili sigurni pa će njihov međusobni duel u subotu uveče odlučiti ko će podići pehar namenjen osvajaču Kupa Srbije.

Crno-beli su ušli u ovaj meč rezervisano. Sa druge strane, Vojvodina je bila dobar protivnik, posebno tokom prvog dela igre. Ipak, nastavak je doneo mnogo sigurniju igru izabranika Željka Obradovića koji su upisali trijumf za veliko finale.

U pobedničkom timu najefikasniji su bili Frenk Kaminski i Džejms Naneli sa po 15 poena, dok je Ledej upisao 13. Sa druge strane, u poraženom timu Kamingem je postigao 17, a Nikolić i Ašćerić po 10 poena.

Od starta meča igralo se brzo na obe strane. Prvih nekoliko napada dva tima nisu realizovana, a onda Ašćerić otvara meč poenima. Potom igralo se uglavnom koš za koš, a crno-beli su bili ti koji su diktirali ritam utakmice. Ipak, kada god bi Partizan došao do nekoliko poena prednosti, Vojvodina je imala spreman odgovor preko Nikolića, Ašćerića i Kaningema.

Tako, posle prve deonice, Paritzan je imao prednost od svega dva poena, 24:22.

Ako je Partizan u prvoj deonici bio taj koji je kontrolisao meč, Vojvodina je tokom prvog dela druge četvrtine potpuno preuzela stvari u svoje ruke. Malo po malo uveli su meč u egal, a na pet minuta do kraj apoluvremena, posle zakucavanja odličnog Nikolića, Vojvodina dolazi do 31:30, pa trener Željko Obradović traži tajm-aut. Usledila je nešto bolja igra beogradskog tima.

Partizan je u ovim momentima imao raspoloženog Džejmsa Nanelija koji je postigao tri trojke. Uz to, na samom kraju prvog dela, Vojvodina pravi niz grešaka, pa crno-beli na poluvremenu dolaze do +7, 43:36.

U nastavku, viđena je mnogo drugačija slika. Partizan se razigrao, a posle četvrtog faula Balše Koprivice, u igru je ušao Frenk Kaminski koji je pogodio trojku za prvu dvocifrenu prednost Partizana 53:42. Za razliku od prvog dela igre kada je Vojvodina imala odgovor na svaku dobru igru crno-belih, ovoga puta je povratak u meč i rezultatski priključak izostao. Tokom treće deonice šut je bio taj koji nije služio Vojvodinu. Uz to, Naneli, Kaminski i Doužer su nosili igru crno-belih pa je rezultat bio 60:50.

Na startu četvrte četvrtine, ponovo je Vojvodina zaigrala bolje i preko Kaminghema i Ašćerića stigla do -5, 64:59. Potom, Vojvodina je nastavila da menja odbrane i igra agresivno pa je sa -12, uspela da se vrati na svega -3, 66:63, na pet minuta do kraja.

 


Ipak, to je bilo sve. Crno-beli su od tog momenta zaigrali mnogo bolje u odbrani i vratili +7. Potom, Ledej upisuje blokadu, a onda trči kontranapad koji nesportskim faulom seče Nikolić. Kako je Ledej bio precizan sa bacanja, meč je na tri minuta do kraja prelomljen, a crno-beli su obezbedili trijumf i plasman u veliko finale.

Be the first to comment on "VOJVODINA NAMUČILA CRNO-BELE: Partizan nije blistao, ali se plasirao u finale Kupa Radivoja Koraća!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*