PARNI VALJAK OSVOJIO NEMAČKU: Hrabri Partizan srušio Keln, Markovićev nebeski skok rešio meč!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana savladali su Keln u gostima u okviru 3. kola grupne faze Lige konferencija.

Jedini gol postigao je Svetozar Marković u 9. minutu.

Crno-beli su odigrali sjajan meč, a Gordan Petrić je pokazao hrabrost tako što je izabrao sastav sa dva špica, Rikardom Gomešom i Andrijom Pavlovićem.


Posle sporijeg početka meča, Partizan je dobio slobodan udarac iskosa sa leve strane. Natho ga je perfektno izveo, a Svetozar Marković nebeskim skokom savladao večeras sjajnog golmana Švebea.

Keln je zaigrao bolje posle primljenog gola i prvu priliku imao je u 13. minutu, kada se stvorila gužva pred golom Partizana.

Adamjan je potom u dva navrata zapretio, jednom je slabo šutirao nogom, da bi potom glavom pogodio prečku.

Do kraja poluvremena videli smo po stopostotnu šansu na obe strane. Dic ju je propustio za Keln, a Urošević posle sjajnog prodora Dijabatea za Partizan, Švebe je uspeo da odbrani udarac i skrene loptu ka stativi.

Nemci su prvi stvorili dobru šansu u nastavku, kada su Dudu i Huseinbašić bili neprecizni.

A, onda u razmaku od nekoliko minuta tri neverovatne šanse za Partizan. Prvo se stvorila gužva pred golom Kelna, crno-beli su, možda, mogli da dobiju i penal. Samo minut kasnije Kvinsi Menig je sjajno prošao, lepo se namestio i šutirao desnom nogom, ali je Švebe sjajno zaustavio njegov udarac.

Dva minuta kasnije nova velika prilika za izabranike Gordana Petrića. Menig je maestralno pronašao Pavlovića, koji je strahovito šutirao iz okreta, ali je čudesni Švebe ponovo odbranio.

Usledio je mirniji period igre. Keln je napadao, Partizan se znalački branio.

Partizan je u nadoknadi 91. minuta mogao do drugog gola. Rikardo je prelepo prošao po desnoj strani i uposlio rezervistu Patrika Andradea, koji je izašao sam pred golmana Švebea i od celog gola pogodio pravo u čuvara mreže.

Keln je to mogao da kazni u poslednjim trenucima meča, ali je Popović zaustavio autogol Vujačića i doneo Partizanu veliku pobedu.

Crno-beli posle tri odigrana kola imaju pet bodova i dele prvo mesto sa Nicom, Keln je treći sa četiri, dok je Slovacko na dnu sa samo jednim bodom.

 


Be the first to comment on "PARNI VALJAK OSVOJIO NEMAČKU: Hrabri Partizan srušio Keln, Markovićev nebeski skok rešio meč!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*