DAN MRMOTA: Terziću PONOVO odloženo suđenje

FOTO: FK Crvena zvezda

U Beogradu je danas za 10. oktobar odložen početak ponovljenog suđenja generalnom direktoru FK Crvena Zvezda Zvezdanu Terziću, koji se tereti da je zloupotrebom položaja, od prodaje tri fudbalera, protivpravno prisvojio novac.

Današnje suđenje je odloženo zbog Terzićevog izostanka, a njegov branilac je sudu dostavio obaveštenje da Terzić zbog obaveznog prisustva kao generalni direktor FK Crvena Zvezda mora da prisustvuje sastancima u vezi sa utakmicom u Turskoj, gde Zvezda protiv Trabzona igra u četvrtak od 18.45 meč drugog kola grupne faze Lige Evrope.

Sud je na prethodnom ročištu obustavio postupak protiv Terzića za krivično delo koje se tiče transfera fudbalera Vanje Grubača u FC Hamburger 1998. godine jer je nastupila zastarelost krivičnog gonjenja.


Suđenje mu se nastavlja za zloupotrebu položaja u vezi sa transferima fudbalera Srđana Stanića i Branislava Ivanovića.

On je optužen da je ranije, kao prvi čovek OFK Beograda, zloupotrebio položaj u vezi sa transferima fudbalera tog kluba.

Suđenje Terziću počelo je još 2010. godine i bilo je u završnoj fazi, mada nekoliko godina nije održavano jer je sud čekao odgovore po zamolnicama iz inostranstva, odnosno da putem međunarodne pravne pomoći stigne dokumentacija u vezi sa prodajom jednog fudbalera.

Terzić se tereti da je sa saradnicima, zloupotrebom položaja odgovornog lica, od prodaje tri fudbalera OFK Beograd inostranim fudbalskim klubovima protivpravno prisvojao novac.

U pitanju su transferi fudbalera Stanića i Ivanovića, navodno „teški“ više miliona evra.


Be the first to comment on "DAN MRMOTA: Terziću PONOVO odloženo suđenje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*