HUMSKA I DALJE NEREŠIVA ENIGMA ZA ZVEZDU: Remi u 168. večitom derbiju!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde remizirali su rezultatom 1:1 u okviru devetog kola Super lige Srbije.

Crveno-beli tako ni posle više od šest godina nisu uspeli da slave u Humskoj 1.

Bila je to veoma dobra fudbalska predstava dva tima u veoma zahtevnom tempu, naročito u drugom poluvremenu, ali je na kraju slađi bod ipak osvojila Zvezda koja je zadržala sedam poena prednosti u odnosu na najljućeg rivala.


„Crveno-beli“ su od početka meča diktirali ritam, jasna je bila namera trenera Miloša Milojevića da do prilike njegovi igrači dođu kroz posed, dok je opredeljenje Gordana Petrića uglavnom bilo vezano za nešto oprezniju igru.

Prva je zapretila Zvezda preko Erakovića, ozbiljnu priliku imao je i Katai, pa je gost vremenom sve lakše stizao do poslednje trećine terena.

Igrao se 27. minut kada su „crveno-beli“ stigli do vođstva u Humskoj zahvaljujući Osmanu Bukariju i njegovom fantastičnom pogotku iz voleja.

Delovao je Partizan dezorijentisano do tog trenutka, da bi nakon toga krenuo nešto hrabrije u napad, zapretio čak preko Dijabatea posle čega je Menig promašio loptu.

Najbolju priliku za domaćina propustio je Marković kada je Borjan odlično intervenisao i spasio svoj tim.

Zvezda je delovala prilično sigurno tokom čitavog prvog poluvremena, praveći probleme odbrani Partizana, mada su „crno-beli“ u finišu zaigrali dosta bolje, što je zapravo i bio znak da ćemo u nastavku meča videti ofanzivne „crno-bele“.

Tako je i bilo, sudija Milan Mitić imao je mnogo posla nakon nešto manje od 10 minuta od početka drugog dela igre, kontakt Kataija i Živkovića arbitar je nakon VAR snimka okarakterisao kao penal za Partizan.

Siguran sa bele tačke u 56. minutu bio je Bibras Natho.

Pogodak Izraelca kao da je dao vetar u leđa igračima Partizana koji su imali segment veoma dobre igre tokom kojeg je ponovo pratio i sam Natho, ali je to na trenutak prekinuo Katai čiji je udarac završio daleko iznad gola.

Mogao je Rikardo Gomeš da se proslavi posle velike greške Sanoga koji mu je praktično pustio loptu u prostor, ali ju je napadač sa Zelenortskih ostrva loše zahvatio.

Ulazak Jovića sa klupe uneo je novu energiju među „crno-bele“, međutim Zvezda je uspevala da zaustavi ofanzivne nalete rivala i osvoji slađi bod u Humskoj.


U finišu meča debitovao je i novajlija Zvezde Kalifa Kulibali, ali nije uspeo da utiče na krajnji ishod meča.

BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "HUMSKA I DALJE NEREŠIVA ENIGMA ZA ZVEZDU: Remi u 168. večitom derbiju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*