PETRIĆ ŽALI ZA TRI BODA: Bili smo bliži pobedi!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Trener Partizana Gordan Petrić ne smatra da je trka za titulu rešena.

„Večiti“ derbi, 168. po redu, završen je rezultatom 1:1, te je Crvena zvezda zadržala sedam bodova prednosti u odnosu na rivala.

Petrić je povukao paralelu između srpskog i rivalstva koje imaju Rendžers i Seltik u Škotskoj.


„Ja mogu da vam slikovito objasnim – igrao sam u jednom klubu koji je sličan Partizanu i Zvezdi. Rendžers i Seltik, tamo je trka do poslednjeg kola. Tamo kada se pobedi u derbiju, u nekom procentu si već uzeo titulu. Ne verujem da je titula otišla kod Zvezde, bitno mi je da igrači svakog dana sve više i više napreduju“, rekao je Petrić.

Na početku konferencije podelio je utiske o meču u Humskoj.

„Ulazimo u jednu seriju ozbiljnih utakmica. Večeras je bila Zvezda, pa ide Evropa, mislim da su igrači spremni i svesni šta ih očekuje u narednom periodu. Mislim da smo pokazali da se Partizan vraća iz neke nervoze, toga je bilo u prvih 20 minuta, to su svi prisutni videli. Gde smo malo paničili, nismo bili na drugoj lopti, napravili smo neke kornere koje nismo morali da napravimo. Zvezda je dala jedan lep gol, evrogol, ali kada se sve sabere, mislim da smo bili bliži pobedi, pogotovo u drugom poluvremenu. Ono što me najviše raduje jeste što su mladi igrači pokazali da imaju kvalitet, da može da se računa na njih. Pre svega Belić koji je odigrao maksimalno do povrede. Sve zadatke koje smo mu dali, on je završio“, dodao je on.

Petrić je objasnio šta je moglo još bolje da bude.

„Pa sve kad se sabere, žao mi je što nismo dobili, jer mislim da smo bili bliži tome. Pobedom bismo napravili vrlo bitnu atmosferu u svlačionici, steklo bi se samopouzdanje, ali mislim da ovom utakmicom izlazimo na neki put koji će krasiti Partizan do kraja sezone. Rekao sam im da ne budu nervozni kao prvih 20 minuta, da budemo bliži kod druge lopte i da igramo onako kako smo se dogovorili pre dva-tri dana. Mogli smo da budemo mirniji u pasu, da smo to bili, mogli smo da izađemo opasnije ka golu Zvezde“, istakao je Petrić.


Partizan naredni meč igra protiv Kolubare u nedelju od 18.00.

BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "PETRIĆ ŽALI ZA TRI BODA: Bili smo bliži pobedi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*